270 gólnál jár az MSN • SportTV

270 gólnál jár az MSN

2016. 09. 18. 10:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyre inkább úgy tűnik, a Messi, Suárez, Neymar hármas eléri az üzemi „hőfokot” a 2016-2017-es idényben: a nagy hármas minden tagja a keddi BL-mérkőzés után a szombati bajnokin is betalált. Ők hárman 2014 óta 270 gólt szereztek a Barcában, és a mostani volt a 16. olyan tétmérkőzés, amelyen mindannyian eredményesek voltak.

Kedden a Bajnokok Ligája nyitányán állt össze először ebben az idényben a Messi, Suárez, Neymar támadóhármas a Barcelonában, rögtön gólt is szereztek mindannyian. Szombaton a bajnokságban is túljutottak a „tűzkeresztségen” – a biztonság kedvéért a Leganés ellen is betaláltak mindhárman. Messi kétszer, Neymar és Suárez egyszer-egyszer volt eredményes, az uruguayi két, az argentin egy gólpasszt jegyzett, Neymar pedig kiharcolt egy tizenegyest. Csak Rafinha góljához nem volt közük. A Barca ebben a szezonban 25 gólnál jár, ebből a nagy hármas 17-et vállalt magára.
Még keményebb a következő statisztika: az MSN 2014-ben állt össze, azóta a tagok 129 mérkőzésen 270 góllal örvendeztették meg a Barcelona híveit. Nem mellesleg a mostani már a 16. olyan mérkőzés volt (és a Celtic elleni BL-csatát követően zsinórban a második), amelyen mindhárman betaláltak. Ebből a szempontból 2014. december 10-én a PSG elleni BL-mérkőzésen volt az ősbemutató, azóta 12 bajnokin, 3 BL-találkozón és 1 Spanyol Kupa-csatában voltak egyszerre eredményesek.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy a Leganés Messinek már a 34. áldozata volt a spanyol élvonalban. A jelenlegi 20-as mezőnyből csak a Las Palmasnak nem tudott betalálni, az előző szezonban az egyik meccset sérülés miatt kihagyta, a másikon megfogták a védők. A kanári-szigeteki együttesen kívül a Cádiz, a Murcia és a Xerez úszta meg gól nélkül a Messivel való randevút a múltban a Primera Divisiónban.

(Sport TV)

Vasárnap a Sport1-en 16 órától az Athletic Bilbao-Valencia, 18:30-tól a Villarreal-Real Sociedad, 20:30-tól pedig az Espanyol-Real Madrid mérkőzést közvetítjük élőben.