Győri bravúr Rosztovban • SportTV

Győri bravúr Rosztovban

2016. 10. 22. 16:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Bravúros győzelmet aratott a Bajnokok Ligája csoportkörének második játéknapján a Győri Audi ETO. A magyar együttes egy góllal nyert a Rosztov-Don otthonában.

Az első támadások végén a norvég kapusok, a mieinknél Grimsbö, a hazaiaknál a korábbi győri Lunde védett. Az első találatot két perc elteltével az oroszok érték el, további két perc kellett, mire Groot révén a magyarok megszerezték első góljukat. A folytatásban a jobbszélső Bódi rövid időn belül kétszer is eredményes volt, a győriek pedig tartották minimális előnyüket. A 21. percben aztán már két góllal álltak jobban a vendégek, de az első félidő utolsó percei nagyon nem sikerültek a magyar bajnoknak: 10-8-as zöld-fehér vezetést követően a Rosztov-Don 6-1-es futással fordított, a szünetben pedig 14-12 volt a hazaiak javára.

A második játékrészt emberelőnyben, de rossz támadással kezdték a mieink, az oroszok pedig visszaállították a háromgólos különbséget. A 35. percben aztán már csak egy találat volt a Győri Audi ETO lemaradása, de hat perc múlva már négy góllal mentek a hat riói olimpiai bajnokkal szereplő oroszok. A legutóbbi BL-kiírás ezüstérmese azonban talpra állt, 22-22-nél utolérte ellenfelét. A hazaiak időt kértek, ami jót tett nekik, zsinórban háromszor találtak be. A magyarok újra egyenlítettek, majd Grimsbö bravúrjait követően fordítottak, végül pedig 28-27-re nyertek.

Mörk nyolc, Amorim hét góllal járult hozzá a sikerhez, a másik oldalon Vjahirjeva nyolc, Managarova hat találattal zárt.

(Sport Tv)