Király hibátlanul búcsúzott • SportTV

Király hibátlanul búcsúzott

2016. 11. 15. 22:14    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett utolsó 2016-os meccsén Svédországtól. A mérkőzésen nem csak az idei év, hanem egy korszak is lezárult: Király Gábortól és Juhász Rolandtól, valamint a civilben megjelenő, pályára nem lépő Hajnal Tamástól és Vanczák Vilmostól is búcsúzott a közönség.

Király 108., egyben utolsó válogatott fellépésén a félidő közepéig, míg Juhász a 95. meccsén a félidő végéig kapott kezdőként lehetőséget.
A svédek Sam Larsson révén a 30. percben egy megpattanó szabadrúgással szereztek vezetést – ez a peches gól már Megyeri Balázst avatta fel a kapuban -, majd a 67. percben Isaac Thelin állította be a végeredményt.
Ez volt a 12. idei találkozója Bernd Storck csapatának, amely három győzelem mellett öt döntetlennel és négy vereséggel zárta a 2016-os esztendőt.
A magyar válogatott 2017-ben első tétmérkőzését március 25-én játssza, amikor a világbajnoki selejtezősorozatban az Európa-bajnok portugálok vendége lesz.

(MTI, SportTV)

Barátságos mérkőzés:

Magyarország–Svédország 0–2 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna. V: Valeri (olasz)
Magyarország: Király (Megyeri, 29.) – Fiola (Botka, 69.), Juhász (Hangya, 45.), Pintér Á., Kádár – Vida M. (Berecz, a szünetben), Elek Á. – Lovrencsics (Nagy D., 76.), Németh K., Stieber Z. – Priskin (Böde, 58.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Svédország: Nordfeldt – Krafth (Wahlqvist, 73.), Jansson, Granqvist (Lindelöf, a szünetben), Wendt – Rohdén, J. Johansson, Hiljemark, S. Larsson (Claesson, 65.) – Thelin (Guidetti, 74.), Nyman. Szövetségi kapitány: Jan Andersson
G: S. Larsson (29.), Thelin (66.)