Legutóbbi frissítés 2016. november 28. 18:04
Spanyol

Levélben ajánlom! bezár

Brazil kézi- és spanyol futballszamba

Fotó: EUROPRESS/AFP

Thiagus Petrus, a MOL-Pick Szeged brazil légiósa lesz a Harmadik Félidő vendége, vele a kézilabdáról beszélgetünk, de hogy az ő hazájában első számú sportnak számító labdarúgás se legyen másodrendű a műsorban, arról a közelgő El Clásico „gondoskodik”.

Ha Brazília, akkor labdarúgás. De ha mégsem, akkor kézilabda és Eduarda Amorim. Legalábbis ez volt a hiedelem a közelmúltig. Mi azonban hétfő este megpróbálunk szakítani a sztereotípiákkal. Meghívtuk ugyanis a Harmadik Félidő stúdiójába Thiagus Petrust, a MOL-Pick Szeged brazil védekező-specialistáját, akinek a segítségével megpróbálunk utánajárni a közelmúlt szegedi kézilabdás sikereinek. A „kékek” ugyanis zsinórban aratott négy győzelmükkel nem csupán megerősítették harmadik helyüket a Bajnokok Ligája B-csoportjában, de egy pontra meg is közelítették az éllovas Vardar Szkopjét. A sikersorozatban nagy szerepet játszott a csapat védekezése, hiszen a Szeged kapta ebben a nyolcasban a legkevesebb gólt – ebben pedig jelentős érdemei vannak Thiagus Petrusnak.
A Telekom Veszprém 40 percen keresztül Párizsban volt partiban a bivalyerős PSG-vel, az utolsó húsz perc azonban a hazaiaké volt. Hogy ez miért alakult így, mit lehetett volna másképp tenni, arról Pásztor Istvánnal, a veszprémiek legendás szélsőjével beszélget majd a Petur András, Lipcsei Betta műsorvezetőkettős.
És utána jön a haddelhadd. Szombaton rendezik ugyanis a labdarúgás legnagyobb rangadóját, az El Clásicót. A Barcelona és a Real Madrid a 2016–2017-es idényben először csap össze egymással, a tét kétségkívül a katalánok számára nagyobb, hiszen ha tovább botladoznak, a hatpontos hátrányuk minimum megmarad az éllovassal szemben, de adott esetben kilencpontosra is nőhet. Így aztán már mindent „Clásico-szemüvegen” keresztül néznek szakértőink. Hogy például miképp fordulhatott elő San Sebastiánban, hogy a Real Sociedad többet birtokolta a labdát, mint a Barcelona, illetve hogy több kapura lövése is volt; hogy a Real Madrid energiatakarékos futballja mennyire szólt már a Clásicónak és mennyire az erőltetett menet okozta fáradtságnak és így tovább.

(Sport TV)

A Sport1-en 20 órától élőben sugározzuk a Harmadik Félidő című show-műsorunkat.

Hozzászólás (1) Hozzászólok!

Éger László 2016. 12. 12., 20:43

2016 1212. harmadik félidő kérdésére a válasz Messzi második gólja.

Szólj hozzá!