Több, mint egy meccs! • SportTV

Több, mint egy meccs!

2016. 12. 03. 13:47    
Olvasási idő: < 1 perc

Szombat kora délután rendezik a spanyol futball (Európa? A világ?) legnagyobb mérkőzését, a soros El Clásicót, vagyis a Barcelona és a Real Madrid bajnoki párharcát.

Az El Clásico sohasem csak egy meccs. A Barcelona és a Real Madrid 114 éves történelme politikai, vallási és társadalmi értékeken alapszik. A szombati lesz a két óriás 232. párharca, az örökmérleg pedig kiegyenlített: 93 Real-győzelem, 90 Barca-siker és 48 döntetlen. A tabellán jelenleg hat pont a különbség a két csapat között a Real javára, így egy esetleges madridi győzelemmel idejekorán eldőlhetne a bajnokság. A tavalyi évből kiindulva persze ezt még korai lenne kijelenteni, de Zidane-nal menetel a célfutballt játszó Real, amely január 9. óta 10 ponttal szerzett többet, mint a Barca.

A fokozott köz- és médiaérdeklődést jelzik a számok. 36 ország 151 sajtóorgánuma 852 újságírót akkreditált a derbire. 71 újság, 24 hírügynökség, 13 rádió és 43 televízió tudósítója dolgozik a helyszínen. A klasszikus 180 országban közvetítik élőben (Magyarországon a Sport1), és nagyjából 500 millió nézőre számítanak.

Várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona – Real Madrid:Barcelona,
Camp Nou, 15.00
Vezeti: Clos Gómez
FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Suárez és Neymar
Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Lucas Vázquez, Kovacic, Modric, Isco, Benzema és Cristiano Ronaldo.

Az EL Clásico előtt, 12.45-től a Granada-Sevilla, utána, 20.45-től pedig az Atletico Madrid-Espanyol mérkőzést közvetítjük a Sport1-en! ALeganes-Villarreal találkozót 18.30-tól láthatják a Sport2-n!