Barca-, Arsenal- és Dinamo-góleső • SportTV

Barca-, Arsenal- és Dinamo-góleső

2016. 12. 06. 21:54    
Olvasási idő: 2 perc

Az A-D csoportok csapatai befejezték szereplésüket a BL csoportkörében.

A figyelem elsősorban a Bayern és a Barcelona hazai mérkőzésére összpontosult, noha mindketten továbbjutottak már csoportjukból. A Barca tartalékosan felállva is végi irányította mérkőzését, a 16. percben ki más, miont Lionel Messi szerzett vezetést a katalánoknak. A második játékrész első felében aztán Arda Turan vette át a vezető góllövő szerepét Messitől, bő negyedóra alatt egy mesterhármast helyezett el a svájci válogatott Yann Sommer hálójában. A török támadó lett a meccs abszolút főszereplője, hiszen Messinek is ő adta a gólpasszt a vezető gól előtt.

A Bayern ugyancsak több kezdőjátékosát nélkülözve is dominált, ám az Atlético kontrái eleinte roppant veszélyesnek bizonyultak. Carrasco két ziccert is kihagyott. A túloldalon Lewandowski pazar szabadrúgás gólt lőtt a jobb felső sarokba. Bár egy-kéz ziccert még kialakított a bajor együttes a továbbiakban, az eredmény már nem változott. A csoport másik találkozóján a PSV és a Tosztov gól nélküli döntetlent játszott egymással.

A B-jelű négyesben a Napoli a hazai 4–2 után Lisszabonban is felülmúlta a Benficát, a hajmersztő védelmi hibák mérkőzésén Callejón és Mertens találatai után Raúl Jiménez csak a 87. percben tudott szépíteni. Ennek ellenére győztes és vesztes együttesen jutott tovább, mert az eddig nyeretlen Dinamo Kijevben egy hatost (!) lőtt a még továbbjutásra is esélyes Besiktasnak!

Az A-csopornak is jutott egy gólzápor, meg egy mesterhármas is. Bázelben 4–1-re nyert az Arsenal úgy, hogy a Deporból igazolt Lucas Pérez érte el az ágyúsok első három találatát. A svájci bajnok csak 0–4 után tudott szépíteni. A csoportelsőségért még harcban lévő PSG viszont csak a 92.(!) percben szerzett Di Maria-góllal tudta megőrizni veretlenségét a bolgár bajnok ellen. A Ludogorec 1–0-ra és 2–1-re is vezetett, a franciák két dél-amerikai csillaga egyenlített, előbb Cavani, majd az argentin klasszis a hosszabbításban. Így a csoportelsőség az angoloké lett.

(Sport TV)

BL, 6. játéknap

A-csoport
Basel–Arsenal 1–4 (0–2)

G:
Doumbia (78.), ill. Lucas Pérez (8., 16., 47.), Iwobi (54.)
Paris-SG–Ludogorec 2–2 (0–1)

G:
Cavani (64.), Di María (92.), ill. Misidjan (15.), Wanderson (69.)

B-csoport
Benfica–Napoli 1–2 (0–0)

G:
Raúl Jiménez (87.), ill. Callejón (60.) Mertens (79.)
Dinamo Kijev–Besiktas 6–0 (4–0)
G:
Beszedin (9.), Jarmolenko (30. – 11-esből), Bujalszkij (32.), Jarmolenko (45+3.), Szidorcsuk (6.), Júnior Moraes (77.)

C-csoport
Barcelona–Mönchengladbach 4–0 (1–0)

G:
Messi (16.), Arda Turan (50., 53., 67.)
Manchester City–Celtic 1–1 (1–1)
G:
Iheanacho (8.), ill. Roberts (4.)

D-csoport
FC Bayern–Atlético Madrid 1–0 (1–0)

G:
Lewandowski (28.)
PSV–FK Rosztov 0–0