Csoportelsőségre hajt a Real • SportTV

Csoportelsőségre hajt a Real

2016. 12. 07. 11:41    
Olvasási idő: 2 perc

A Real Madrid a Dortmundot fogadja a Bajnokok Ligája szerda napjának rangadóján. A spanyolok a csoport második helyén állnak 11 ponttal, a németek pedig elsők 13-mal, azaz a Real csak akkor tud csoportgyőztesként továbbjutni, ha legyőzi ellenfelét.

A két együttes eddig 11 alkalommal találkozott egymással, mindig a Bajnokok Ligájában, és egyikük sem tudott soha a másik otthonában nyerni. A második fordulóban 2-2-re végeztek egymással, a spanyolok kétszer vezettek, a németek kétszer egyenlítettek. A Real mellett szól, hogy a csoportkörben megnyerte a legutóbbi 20 mérkőzését, igaz, ezt megelőzően éppen a Dortmund ellen veszített pontot (2-2) még 2012 novemberében.

A találkozót megelőző keddi sajtótájékoztatón Zinedine Zidane, a spanyol együttes mestere először arról beszélt, hogy mennyire tekinti fontosnak a csoport első helyét: „A mi célunk mindig változatlan: a szezon végén a lehető legtöbb trófeát kell megszereznünk. Márpedig ahhoz, hogy minél több trófeát szerezzünk, minél több győzelemre van szükségünk, mert ha mindig nyerünk, akkor nem kell számolgatnunk. Számunkra igazából mindegy, hogy az első vagy a második helyen megyünk tovább, de természetesen tudjuk, hogy ha nyerünk, akkor megszerezzük az első helyet. Ezért aztán mégis azt kell mondjam, hogy nekünk nagyon fontos ez a szerdai összecsapás, hiszen a csoport első helye a tét.” Zidane külön is kitért James Rodriguez helyzetére: „James a Real Madrid játékosa, és azért van itt velünk, mert fontosnak tartom, hogy velünk legyen. Nyilván ő gondnak érzi, hogy viszonylag keveset játszik, pontosabban kevesebbet annál, amennyit szeretne, de akkor is csak ismételni tudom magam: számomra ő egy nagyon fontos játékos, és szeretném, ha velünk maradna.” Zidane Benzemáról is elmondta a véleményét: „Karim nagyszerű játékos, rengeteg góllal járult hozzá a Real sikereihez, és reményeim szerint számos gólt fog még szerezni a Real mezében. Óriási öröm számomra, hogy az edzéseken minden nap együtt dolgozhatok vele. Lehet, hogy most nincs csúcsformában, de biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb újra elkezdi ontani a gólokat.”
A játékosok képviseletében Sergio Ramos mondta el a véleményét Zidane-ról: „Zizout éveken át csodáltuk a játékáért, most pedig a szemünk előtt válik nagyszerű edzővé. Amióta idejött, minden megváltozott a klubnál, hihetetlen pozitív légkör vesz körül bennünket, teljesen más, mint ami korábban volt. Mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy ő az edzőnk, és nagyon szeretünk vele dolgozni.”

(Sport TV)

A Real Madrid – Dortmund Bajnokok Ligája-rangadót szerdán 20 órától élőben közvetítjük a Sport1-en.