Neymar 250 millióval nyert • SportTV

Neymar 250 millióval nyert

2016. 12. 09. 14:06    
Olvasási idő: < 1 perc

Egy gazdasági és sportszakmai szempontokat is figyelembe vevő kimutatás szerint Neymar a világ legértékesebb játékosa.

Végre egy rangsor, amelyet nem Messi vagy Cristiano Ronaldo vezet – sóhajthatna fel a világ futballszerető szurkolóinak azon része, amelynek elege van abból, hogy minden listát az argentin és a portugál sajátít ki. Ne legyenek kétségeink, zsinórban kilencedszer is közülük kerül majd ki az aranylabdás, viszont a France Football és a Futballtanulmányok Nemzetközi Intézete (CIES) által szakmai és gazdasági metódusokat is figyelembe vevő lajstromában nem ők az elsők, hanem Neymar. A Barcelona brazil játékosa jóval fiatalabb náluk, emellett hazájában elképesztően népszerű, így például a hirdetők terén nehéz vele versenyezni.
A listán egyébként elképesztő fölényben vannak a spanyol élvonalból érkező játékosok, az első hét közé hatan is befértek, mindössze az ötödik helyezett Paul Pogba tudott közéjük beférkőzni más bajnokságból érkezőként.

(Sport TV)

A VILÁG LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSAI

1. Neymar (brazil, Barcelona) 250 millió euró, 2. Lionel Messi (argentin, Barcelona 190, 3. Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid) 135, 4. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) 130, 5. Paul Pogba (francia, Manchester United) 125, 6. Gareth Bale (walesi, Real Madrid) 110, 7. Luis Suárez (uruguayi) 95, 8. Sergio Agüero (argentin, Manchester City) 88, 9. Gonzalo Higuaín (argentin, Juventus) 85, 10. Thomas Müller (német, Bayern München) 82