France Football, FIFA, sporttévé • SportTV

France Football, FIFA, sporttévé

2017. 01. 12. 13:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Az aranylabda és a FIFA év játékosa díj kiosztása után a mi szekértőink is megszavazzák, szerintük ki volt tavaly az év legjobb (férfi) labdarúgója. Folytatjuk múlt héten megkezdett archív BL-döntős-elemzésünket, eljátszunk a gondolattal, ki lehetne Messi helyettesítője a Barcánál, van-e jó alternatívája a 11-es párbajnak – következik az Út Cardiffba című magazinunk rövid ajánlója.

Ha már év eleji szavazások, mi sem maradhatunk ki belőle. Műsorvezetőnk, Petur András társaságában a stúdióban helyet foglaló vendégeink, Bognár György, Kemenes Szabolcs és Várhidi Peter is egy sajátos „sporttévés” szempontrendszer alapján is kialakítják a maguk személyes sorrendjét, így aztán az aranylabda és a FIFA World Player (mindkettőn a képünkön ez utóbbi díj trófeáját csókolgató Ronaldo nyert) mellett lesz még három „saját” listánk is a világ tavalyi legjobb játékosairól – tájékoztatott bennünket a műsor szerkesztője, Misur Tamás.

Az Út Cardiffba második részében folytatjuk korábbi BL-döntők felidézését, új technikával. Ezúttal a 2006-os Barcelona–Arsenal finálé kerül sorra. Delta elemző tecnikánk segítségével arra is fény derül, vajon Juliano Belletti győztes góljánál a labda bejutott volna-e a hálóba akkor is, ha nem Almunia két lába közt keres utat magának, s változtat némileg irányt a labda…

Ha már Barcelona és Arsenal, szakértőink eljátszadoznak a gondolattal, mi lenne, ha a Barca mégsem tudna megegyezni Messivel az újabb szerződéshosszabbításról, és elhagyná a katalán fővárost. Vajon kit szerződtetnének a helyére a gránátvörös-kékek? Állítólag Alexis Sánchez visszaigazolása is a lehetséges opciók között van…

S végül ismét egy „örökzöld” téma – a döntetlenül végződő meccsek, döntők, párharcok 11-esekkel való eldöntése. Vajon van-e jobb megoldás, s ha igen, melyik lenne az? – latolgatja majd a Sport1 stúdiójában a Bognár-Kemenes-Várhidi-Petur kvartett. Számítunk persze nézőink aktivitására is, szokásos elérhetőségeinken.

(Sport TV)

Az Út Cardiffba című magazinunkat a Sport1-en 18:00-tól láthatják.