Sergio Ramos most nem mutogat • SportTV

Sergio Ramos most nem mutogat

2017. 01. 15. 03:27    
Olvasási idő: 2 perc

Öt meccset játszanak vasárnap a LaLiga Santander 18. fordulójában, hármat közülük meg is mutatunk a Sport1-en és a Sport2-n.

VALENCIA–ESPANYOL

Mindenki keresi-kutatja, mi lehet a baj Valenciában. A szurkolók harciasan követelik a klubelnök Peter Lim lemondását, a szakmai irányítás jelenleg az örök beugró Voro kezében van. Akad egy átigazolási szenzáció is a Turia partján. Simone Zaza, az olasz válogatott támadó – jelenleg a West Ham United tagja – gyakorlatilag igent mondott a denevéreseknek, aki egyébként a gyalázatos bajnoki szereplés mellett a héten a kupából is kiszálltak. Ellenfelük az Espanyol már egy körrel korábban két 1–1 után 11-esekkel elbúcsúzott, ám tagadhatatlanul jó formában van: szeptember 25. óta 14 tétmérkőzést játszott, s ezekből csupán egyetlen egyet vesz0tett el, a Barca ellen a Camp Nouban.

CELTA VIGO–ALAVÉS

Mindössze két pont választja el a két csapatot a bajnoki táblázaton, a 9. Celta 24, a 12. Alavés 22 egységet gyűjtött eddig. A vigóiak a Balaídosban eddig 9 meccsükből 6-ot megnyertek, az idény elején a Leganés és az Atlético, legutóbb pedig még december közepén a Sevilla tudta elvinni a három pontot onnan. Az Alavés viszont idegenben cseppet sem félénk, több pontot szerzett eddig házon kívül (12), mint otthon (10). Ráadásul – ki ne emlékezne – a legnagyobb idegenbeli skalpját a Camp Nouban szerezte meg még szeptemberben, a Barca 2–1-es legyőzésével.

SEVILLA–REAL MADRID

96 órán belül másodszor küzd meg a forduló előtti második az elsővel ugyanott, a Ramón Sánchez Pizjuánban. Csütörtök este a kupában a Sevilla roppant közel volt ahhoz, hogy 39 veretlen tétmeccs után térdre kényszerítse a Madridot, a 83. percben még 3–1-re vezetett, de aztán jött Sergio Ramos 11-es gólja – amely után „bemutogatott“ a sevillai ultráknak –, majd Benzema a 93. percben megmentette a veretlen szuperszériát.

Ramost a Sevilla hivatalosan is feljelentette a szövetségnél „tiszteletlen viselkedés” címén, Zidane mester persze játékosa védelmére sietett. „Először is Ramos a mi csapatkapitányunk és példaképünk is. Vitathatatlanul a jelen legemblematikusabb spanyol játékosa. Az incidens már a múlté, mi és a Sevilla is a maximális tiszteletet várjuk el a játékos iránt.” Mikor tovább faggatták, úgy vélte, a hasonló esetek részei a futballnak. „Ha százezer ember kimegy egy stadionba, nem tudod lecserélni őket, épp ők vannak ott” – mondta. (Amúgy Sevillában csupán közel 40 ezren voltak kint, de attól még nem kellett volna sértegetni a „kemény magot“…) „Sajnálom, hogy ez egy játékosommal megtörtént“ – fejezte be a francia mester, aztán persze a vasárnapi meccsről is beszélt. „Nehezebb csata, lesz, mint a kupameccs volt, mert még jobban meg akarják mutatni az erejüket. Mi meg akarjuk nyerni a mérkőzést.”

Ami azt illeti, a Real tartalékosabb volt csütörtökön vendéglátójánál, Navas, Carvajal, Kovacic és főként Cristiano Ronaldo bevetése nyilván jobban megnöveli a madridiak játékerejét, mint Sergio Rico és Nico Pareja visszatérése, Nasri és Vitolo a kezdőbe állítása az andalúzokét. Ám ha most a hazai pályám bivalyerős Sevilla nem tudja legyőzni a Realt, a Bilbao 1930-as és önmaga 1932-es csapata után a Zidane-féle jelenlegi királyi gárda is eljuthat a veretlenül megnyert bajnoki címig is. (Igaz, a hőskorban csak 18 bajnokit játszottak egy idényben a mai 38-cal szemben.)

LALIGA, 18. forduló

Sport1 12:00 Valencia–Espanyol (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Kaplár F. József, szakértő: Várhidi Péter)
Sport2 16:15 Celta Vigo–Deportivo Alavés (kommentátor: Farkas Norbert)
Sport1 20:30 Sevilla–Real Madrid (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Petur András, szakértő: László Csaba)