Metallurg, Szolnok, Liverpool • SportTV

Metallurg, Szolnok, Liverpool

2017. 01. 18. 07:20    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport1-et „kiadtuk” a kézilabda-vb-nek, a Sport 2-n viszont három sportág három klassziscsapatát kínáljuk élőben a sportszeretőknek szerda délutántól késő estig: az orosz hokibajnok Metallurgot, a magyar pólóbajnok Szolnokot és az angol futball egyik koronagyémántját és klasszikusát, a Liverpoolt.

METALLURG–AVANGARD

Nem ritka vendég a sporttévén a KHL bajnoki trófeájának, a Gagarin-kupának a védője, a magnyitogorszki Metallurg. Hat nappal ezelőtt is mutattuk a bajnokot az alsó régiókban szerénykedő moszkvai Szpartak ellen. Akkor az „acélosok” lelazsálták a meccs bő első harmadát, majd 0–3 után elkezdtek játszani, s végül 6–3-ra megfordították a mérkőzést. Most aligha szórakozhatják el az elejét, mert az Avangard nem a Szpartak, az omszki gárda az 5. helyen áll a bajnoki táblázaton, s aligha engedné vissza a meccsbe „adakozó” házigazdáját. A vendégek legfontosabb feladata védekezésben az lesz, hogy megállítsák valahogy Szergej Mozjakint, aki 50 meccsen szerzett 71 pontjával vezeti a liga kanadai listáját.

SZOLNOKI KÖZGÉP DÓZSA–NICE

A szolnoki együttes gyakorlatilag tét nélkül játssza le csoportmeccseit, hiszen rendezőként alanyi jogon részese a budapesti hatos döntőnek (Final Six). A magyar bajnokot azonban a honi póló hírneve kötelezi, ezért minden mérkőzést presztízscsatának kell tekintenie. Aktuális ellenfele, a nizzai együttes 3 forduló után pont nélkül áll az A-csoport táblázatán. Ha a Szolnok nem csak a sapkákat küldi a medencébe, hanem koncentráltan veszi fel a küzdelmet, csak a győzelem gólkülönbsége lehet kétséges.

PLYMOUTH–LIVERPOOL

Jürgen Klopp, a vörösök német mestere aligha követi el még egyszer azt a hibát, amit másfél hete. Akkor öt tapasztalatlan ifjonccal a kezdőben nem sikerült felülmúlni a teljesen outsider negyedosztályú Plymouth-t. Az Anfield Road-i 0–0 után most a déli kikötővárosban az újrajátszásban kell javítania az együttesnek, hogy korábbi 7-szeres kupagyőztesként ne kelljen szégyenszemre már a számára első körben elbúcsúznia a további küzdelmektől a világ legrégebbi folyamatos futballversengésében.

Sport2 15:00 Metallurg Magnyitogorszk–Avangard Omszk, jégkorong KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kovács István)
Sport2 17:45 Szolnoki Közgép Dózsa–Olympic Nice Natation, vízilabda BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor, riporter: Takács Rita)
Sport2 20:45 Plymouth Argyle–Liverpool, FA-kupa, 3. forduló megismételt mérkőzés (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)