Dárdaiék nemes bosszút állnának • SportTV

Dárdaiék nemes bosszút állnának

2017. 02. 08. 07:45    
Olvasási idő: 2 perc

Egy másodosztályú–első osztályú és egy tiszta élvonalbeli párosítású német kupameccset közvetítünk szerda este a Sport1-en. A másodiknak magyar vonatkozása is van: az év edzőjének megválasztott Dárdai Pál Herthája visszavágásra készül a tavalyi elődöntőbeli kudarcért a Dortmund ellen.

SV SANDHAUSEN–FC SCHALKE 04

A nyolcaddöntő mezőnyében 16-ból 6 csapat képviselte a Bundesliga 2-t. Kedden kiesett a Fürth, nagy csatában 11-esekkel ment tovább a Bielefeld. Szerdén a München 1860-on, a Hannoveren és a Sandhausenen van a sor, utóbbi kettő élvonalbeli ellenféllel meccsel. A Sandhausen azzal a Schalkéval, amely a hétvégén bravúrdöntetlent ért el Münchenben a Bayernnel, ám legutóbbi 10 meccslből csupán 2-t tudott megnyerni, hatszor kikapott, két remio mellett. A másodosztályban 6. Sandhausen mérlege ennek éppen tükörképe, 6-szor nyert, 2-2 döntetlen és vereség kíséretében. Az SVS eddig egyetlen alkalommal érte el a negyeddöntőt a DFB-kupában, éppen három évtizeddel ezelőtt. A Schalke kupamúltja veretesebb: a jogelőd Tschammer-kupával együtt 1937 és 2011 között 5 alkalommal hódította el a trófeát
A két csapat egyetlen egyszer mérkőzött meg korábban a kupában, ez volt egyetlen tétre menő találkozójuk. Négy kiírással ezelőtt, 2012 októberében a 2. fordulóban Gelsenkirchenben a Schalke 3–0-ra győzött

BORUSSIA DORTMUND–HERTHA BSC

„Nem örültünk a Dortmundnak, de a Borussia sem lehet túl bldog velünk” – mondta Dárdai Pál a kupanyolcaddöntőt megelőző sajtótájékoztatón. Nos, edzőként a magyar mesternek még nem adatott meg a sikerélmény a BVB ellen, bajnokin két-két döntetlen, kupameccsen a tavalyi elődöntőben hazai pályán elszenvedett 3–0-s vereség az eredménylajstroma. Ám az elképzelése megvan, hogy tudnák legyőzni a közel 80 ezres szurkolósereg biztatta dortmundiakat – csak éppen nem árulta el az erre konkrétan rákérdező riporterhölgynek. Igaz, megígérte, győztes küzdelem után szívesen megmutatja a meccs előtti elképzeléseit.

A kupában a tavalyi elődöntőt megelőzően 2008 szeptemberében találkozott a két csapat, akkor 1–1-et követő hosszabbításban szerzett győztes gólt a BVB, ugyancsak Dortmundban. Amúgy hazai pályán már 30 meccs óta veretlen tétre menő találkozón a Borussia, úgyhogy igazi „magyaros huszárcsíny” lenne Dárdai Páltól (no meg a stábjában található Petry Zsolt kapusedzőtől) a továbbjutás.

DFB-KUPA NYOLCADDÖNTŐ

Sport1 18:45 Sandhausen–Schalke 04 (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hajdu Attila)
Sport1 20:30 Borussia Dortmund–Hertha BSC (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Puhl Sándor)