A BL csúcsfavoritja Veszprémben • SportTV

A BL csúcsfavoritja Veszprémben

2017. 02. 11. 09:04    
Olvasási idő: < 1 perc

A lehető legnehezebb ellenféllel kezdi meg 2017-es BL-szereplését a Telekom Veszprém: a 9-szeres BEK-/BL-győztes FC Barcelona Lassa látogat a Veszprém Arénába.

A katalán szupercsapat örökmérlege – mint valószínűleg minden nagycsapat – a Veszprém ellen is pozitív: 17 eddigi tétmérkőzésükből a Barca 12 nyert meg, a bakonyi együttes mindössze négyet, 1 döntetlen mellett. A legutóbbi Veszprém-siker még 2011-ben született, a 16 között hazai pályán 30­–26-ra nyert magyar együttes, de az a barcelonai 21–28 után ez nem volt elég a továbbjutáshoz. Akkor egyébként a Telekom mostani csapatkapitánya, Nagy László még az ellenfelet erősítette.

A jeleb BL-kiírásban a Barcelona vezeti az A-csoportot, eddigi egyetlen verségét a PSG-től szenvedte el, de azóta a katalán fővárosban már visszavágott a párizsi vereségért. Az FCB Lassa a második legtöbb gólt (268) szerezte, a második legkevesebbet (230) kapta az eddigi 9 csoportmérkőzésen. Házi gólkirálya, a macedón Kiril Lazarov (ex-Veszprém) 49 találattal 9. a BL góllistáján Császár Gáborral (Schaffhausen) holtversenyben. (Ugyanezen a listán a mieink legjobbja, Momir Ilics 47 találattal szintén holtversenyben a 13.) A Telekom egyébként a Barca (16 pont) és a PSG (14) mögött 10 ponttal 3. a csoportban, ám mögötte 9-9 ponttal „lesben áll” a két német, a Flensburg és a Kiel, már csak miattuk is jó volna megtörni a lassan hatéves „BL-átkot”. Mindkét együttes megnyerte legutóbbi 3 tétmeccsét, az aktuális formájukkal tehát nincs gond. Tét, forma, klasszisok sora a pályán és a kispadokon, remek edzők a partvonal mellett, a BL legjobb közönségének választott publikum – minden adva van egy forró hangulatú, nagyszerű Bajnokok Ligája-rangadóra.

Sport1 17:00 Telekom Veszprém–FC Barcelona Lassa férfi kézilabda BL, A-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Szél Tamás, műsorvezető: Petur András, szakértő: Mocsai Tamás)