Takács Rita MOB-elismerése • SportTV

Takács Rita MOB-elismerése

2017. 03. 15. 18:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Takács Rita, a Sport TV műsorvezető-riportere MOB Média Oklevelet vehetett át az olimpiai bizottság hagyományos díjátadóján.

Kollégánk, a Sport TV műsorvezető-riportere, Takács Rita vehette át a MOB Média Oklevelét idén. Főszerkesztőnk, Máté Pál szavaival ezúton gratulálunk Ritának:
„Takács Rita 2006 nyarán jelentkezett a Sport Televíziónál. Akkor senki sem gondolta, hogy a kötelező főiskolai gyakorlatot követően évtizedes közös munka köti majd a szerkesztőséghez. Eleinte a népszerű olimpiai sportág, a teniszközvetítések segédszerkesztője; a „profi keretnek” 2008-ban lett tagja, amikor is az újonnan induló cseh és szlovák Sport2-es csatorna szerkesztője lett. Az örök szerelem a magyar futball volt, és Rita belevágott egy hazánkban meglehetősen szokatlan küldetésbe. Női szemmel próbált bemutatni egy meglehetősen szokatlan, ugyanakkor zárt világot: a magyar labdarúgás világát. A szerkesztés mellett riportokat, interjúkat gyártott, pályaszéli riporter lett – a magyar futball világa pedig elfogadta, sőt, megszerette őt. Az újabb mérföldkő 2011 tavaszán következett. A Sport Televízió akkor döntött úgy, hogy Harmadik Félidő néven önálló, egész estés show-műsort szentel a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságnak. Rita a Sport TV kiemelt saját gyártású produkciójának lett az egyik női műsorvezetője, a Petur Andrással alkotott páros azóta is közkedvelt a nézők körében. Mindez nem változott a 2015 őszén megújult Harmadik Félidőben, amelyben – Rita műsorvezetésével – a spanyol La Liga mellett egy újabb olimpiai sportág, a kézilabda Bajnokok Ligája eseményei dominálnak.”

(Sport TV)