Westbrook: rontásokkal is rekord • SportTV

Westbrook: rontásokkal is rekord

2017. 04. 20. 10:03    
Olvasási idő: < 1 perc

Russell Westbrook ugyan újabb tripla-dupla-rekordot adott át a múltnak, de csapata, az Oklahoma City Thunder 0–2-re áll a Houston Rockets elleni playoffpárharcban az NBA-ben.

Lassan olyan érzése van az embernek, mintha Russell Westbrook a tripla-duplás rekordok mindegyikét szeretné megdönteni, csak közben néha annyira rámegy a számokra, hogy jelentős mélységeket is képes megjárni. Mint például a Houston Rockets–Oklahoma City Thunder playoffpárharc második felvonásában. A Thunder vezére 51 ponttal, 10 lepattanóval és 13 gólpasszal „természetesen” tripla-duplát ért el, az NBA-rájátszások történetében az első olyat, amelyben a dobott pontok száma meghaladja az ötvenet. (Az eddigi csúcsot Charles Barkley és Oscar Robertson tartotta 43-43 ponttal.) Csak közben az utolsó negyedben elrontott 14 dobást (összesen pedig 43 dobásából 26-ot rontott el), ilyen sokat senki sem tévesztett az elmúlt 20 playoffban. És a csapata még ki is kapott 115–111-re, így 0–2-re áll a négy győzelemig tartó párharcban.

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

A Houston 29–22-es utolsó negyeddel fordított, de már a harmadik negyedben megkezdte a zárkózást, ami Billy Donovan vezetőedzőt arra késztette, hogy a szokásjoggal ellentétben Westbrookot már a negyedik felvonás elején bevetette. Márpedig ő a harmadik negyed végét és a negyedik elejét pihenővel szokta tölteni… Ráadásul Westbrooknak nem igazán akadtak társai, míg a Rockets hadvezére, James Harden 35 pontot dobott, de rajta kívül Eric Gordon (22) és Lou Williams (21) is 20 felett termelt.

(Sport TV)