LaLiga-rangadó, DFB-kupaelődöntő • SportTV

LaLiga-rangadó, DFB-kupaelődöntő

2017. 04. 25. 08:09    
Olvasási idő: 2 perc

Két rangos futballsorozat három meccse tölti ki a Sport1 és a Sport2 főműsoridejét kedd este. Az erőltetett menetű LaLigában hétközi fordulót rendeznek, a DFB-kupa kétnapos elődöntője is megkezdődik.

SPORTING GIJÓN–ESPANYOL

A Sporting szombaton Pamplonában csupán egy pontot szerzett a sereghajtó Osasuna ellen, ahhoz is bravúr kellett, mert 0–2-ről sikerült az egyenlítés az utolsó 11 percben. Így is egy pontot hoztak a leggyengébb bentmaradó helyen álló Leganésen. Az utolsó öt fordulóhoz érve azonban már a hazai meccseken csak a győzelem segíthet az asztúriai gárdán, így minden bizonnyal nagy harci tűzzel játszik a masszív, és idegenben is ponterős – 16 kiszállásából tízszer ponttal-pontokkal hazatérő – Espanyol ellen. A két csapat legutóbbi hat bajnokijából csak kettőt nyert meg a hazai együttes, négyszer a vendégek győztek – ezen a trenden szeretne változtatni Rubi mester legénysége, amely elsősorban a 9 gólos horvát csatár, Davor Cop eredményességében bizakodhat.

ATLÉTICO MADRID–VILLARREAL

Az Atleti nem pihenhet, de egyelőre bírja a rendkívül feszített menetet. Mivel a konkrens Sevilla is megnyerte legutóbbi bajnokiját, győzelmi kényszerben volt a csapat az Espanyol ellen – sikerrel is járt. Ugyanez a feladat miost is, az egyre parádésabb sorozatokat építgető Simeone-legénység ellenfel azonban a Villarreal lesz, amely szintén érdekelve van az Európa-ligáért folyó külön versenyben, így nyilván mindent megtesz a pontszerzésért. A sárga tengeralattjáró persze messze nem hajózik olyan egyenletesen, mint korábban: 8 legutóbbi bajnokijából négyet megnyert, négyet elveszített. A házigazda mérlege ugyanebben az időszakban: 7 győzelm, 1 döntetlen (az is a Real ellen a Bernabéuban), bónuszként a nyolcaddöntőből az elődöntőbe jutás a BL-ben, ugyancsak veretlenül. Ráadásul a matracosok sérültjei is kezdenek visszatérni, egyre hatékonyabb lesz az amúgy is mindig harcra kész és eredményes legénység. Igazából meglepetés lenne, ha a Villarreal ponttal távozna a lassan egyre inkább a búcsú felé tartó Vicente Calderón Stadionból. Gólzáport azért ne várjunk az elmúlt esztendők eredményei alapján. Az előző három és fél idény hat találkozóján összesen 7 gól született, meccsenként alig több az átlag 1 egésznél…

MÖNCHENGLADBACH–EINTRACHT FRANKFURT

Dieter Hecking, a Gladbach és Niko Kovac, az Eintracht szakvezetője sem dőlt a kardjába a DFB-kupa elődöntőjének sorsolása után. Csapatuknak ugyanis a másik ellen kell játsznaia, elkerülve a másik ágon csatázó két gigászt, a Bayernt és a Dortmundot. Így valamelyikük ismét bekerülhet a kupafináléba, ahol a Frankfurt 2006-ban, a Gladbach még sokkal régebben, 1995-ben járt legutóbb. A két együttes DFB-kupamúltja három párharc négy mérkőzését öleli fel: 1972-ben oda-vissza párharcban a Mönchengladbach győzött (4–2, 2–3), akárcsak 1984-ben otthon (4–2, hosszabbítás után) és 2004-ben Frankfurtban (2–1). A múlt tehát egyhangú, a Bundesligában jelenleg viszont kicsivel a Frankfurt a jobbik (9. a táblázaton 41 ponttal, éppen a 39 pontos gladbachiakat megelőzve). Ebben az idényben mindkét bajnokijuk gól nélkül végződött. Ha ez így történne harmadszor is – ezúttal a Borussia Parkban – , akkor a kilencven percet 2×15 minutum hosszabbítás követné. A semleges szurkolók nevében azért kérjük meg a csapatokat: ha már iksz, legalább 2–2 legyen vagy 3–3, és ne 0–0. Persze a két csapat szurkolói akár végig is szenvednének még 120 percet is gól nélkül, ha valaki garantálná, hogy az ő együttesük kerül ki győztesen a 11-es párviadalból!

LALIGA, 34. forduló
Sport1 19:15 Sporting Gijón–RCD Espanyol
(kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Várhidi Péter)
Sport1 21:30 Atlético Madrid–Villarreal CF (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Várhidi Péter)
DFB-kupa, elődöntő
Sport2 20:45 Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt
(kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)