A Jazz megtréfálná a Warriorst • SportTV

A Jazz megtréfálná a Warriorst

2017. 05. 02. 17:06    
Olvasási idő: 2 perc

A Golden State Warriors szeretne közelebb kerülni sorozatban harmadik nagydöntőjéhez, azonban a hétmeccses szériából érkező Utah Jazz megpróbálja megnehezíteni Curryék dolgát.

A Warriorsnak elég volt a minimális meccsszám, hogy lerendezze a nyolcadik helyen bejutott Portland TrailBlazerst, ráadásul úgy, hogy még Kevin Durant harmadik meccses pihentetése is belefért. A Dubs utoljára egy hete lépett pályára, ám mindössze két napja volt a Jazzre készülni, hiszen a Clippers elleni széria hétmeccses drámája vasárnap zárult le.
Jó kérdés, hogy a Dubs mennyire gyorsan fog tudni felpörögni az ezer fokos lángon égő, háborúból érkező Jazzre, az mindenesetre biztos, hogy a csapat továbbra sem számíthat vezetőedzőjére, Steve Kerr-re.

Fotó: EUROPRESS/AFP

Fotó: EUROPRESS/AFP

„Nem tehetem meg, hogy egy meccsen ott vagyok a csapatom mellett, a következőn meg nem. A következő hetekben kiderül, mennyit tudok vállalni a csapat teendőiből” – mondta Kerr, akinek krónikus hátfájása miatt asszisztense, Mike Brown vette át a csapatot.
Bár a Jazz nem tartozik a rutinos rájátszó gárdák körébe (legutóbb 2010-ben járt a második körben), az egész alapszakaszban bizonyítottan erős hazai pályája (29-12-es mérleg), valamint csapatszinten kiemelkedő védekezése az első körben tapasztaltnál jóval nehezebb ellenfelet jelenthet az oaklandi együttesnek. Átlagot véve a ligában senki nem kapott kevesebb pontot a Jazznél (96,8), ráadásul a Warriors után ellenük dobtak a csapatok a legpontatlanabbul mezőnyből (43,5%).
Ahhoz persze, hogy a Jazz egyáltalán megnehezítse a liga legkifinomultabb támadóegységének továbbjutását, az ellenfél térfelén is extrát kell nyújtania. Az első körben 23,7 pontot átlagoló Gordon Hayward például nem remekelt a Warriors ellen az alapszakaszban. A három egymás elleni találkozón csak egyszer lépett pályára, ahol mindössze hat pontig jutott.
Hayward mellett a rájátszásban X-faktorként tündöklő Joe Johnson játéka lehet kulcs, aki a cserepadról beszállva nemcsak a harmadik legtöbb pontot dobta a Clippers elleni hét meccsen (15,7), de a végjátékokban is bátran lehetett számítani jelenlétére – a széria első meccsén az ő dudaszó pillanatában esett kosarával tudott nyerni a Jazz a Staples Centerben.
Mivel Johnson megbízható playmaker, ezért Quin Snyder mester a klasszikus csereirányítói (Dante Exum, Raul Neto) helyett gyakran adja a labdát több támadásra is bedobójának kezébe, ami extra terhet vesz le a labdától távol még jobban funkcionáló George Hillről, valamint a védekezés fókuszát elvesztő Haywardról.
A Warriors továbbjutása papíron nem kérdéses, ám a Jazznek rengeteg fegyvere lehet arra, hogy ha megfékezni nem is, de lelassítani megpróbálja a Golden State több pillérből épített offense-ét. Ha pedig az első két idegenbeli találkozó egyikéből el tudja lopni a hazai pálya előnyét, szinte biztosak lehetünk benne, hogy Salt Lake Cityben egy fáradhatatlan közönség fogja biztatni csapatát.

(Sport TV)

A párharc első mérkőzését élőben szerda hajnali 04:30-tól a Sport1-en, magyar kommentárral délután 18:00 órától a Sport2-ön és este 23:15-től a Sport1-en tekinthetik meg.