CR7 hetedszer triplázott a BL-ben • SportTV

CR7 hetedszer triplázott a BL-ben

2017. 05. 03. 08:49    
Olvasási idő: 3 perc

A Real–Atlético „összmadridi” elődöntőnek a BL örök gólkirálya 101 BL-góllal indult neki – 104-gyel fejezte be… 52-t ért el a BL kieséses szakaszában, 51-et a csoportkörben, egyet pedig a selejtezőben.

+ A Real hét legutóbbi negyeddöntője közül csupán kettőt nyert meg a BL-ben 2003 óta. 2014-ben a Bayern ellen jutott tovább kettős győzelemmel, tavaly a ManCityt győzte le két meccsen egyetlen találattal. Végül mindkét döntőben is diadalmaskodva szerezte meg 10. és 11. alkalommal a BEK-trófeát.
o Az Atlético legutóbbi négy kupaelődöntőjét egyaránt sikerrel zárta. 2010-ben az UEFA-kupában a Liverpoolt, 2012-ben az Európa-ligában a Valenciát, 2014-ben a BL-ben a Chelsea-t, tavaly ugyancsak a BL-ben a Bayern Münchent múlta felül, utóbbit csak idegenben szerzett góllal.
= A legutóbb a Real Madrid Iscóval a kezdőben 2016. február 27-én veszített, éppen az Atlético elleni bajnokin. Azóta a Madrid 25-ször nyert, 4-szer remizett a különféle sorozatokban.
+ Az ezt megelőző három szezon mindegyikében tudott nyerni az Atlético a Santiago Bernabéuban: 2012–13-ban a kupadöntőben, az azt követő három idényben a LaLigában. Ebben az idényben nem!
o Az Atlético ebben a naptári évben nem veszített idegenben tétmeccset egészen kedd estig. Ezt megelőző 15 kiszállásán is veretlen maradt (8 győzelem, 7 döntetlen), mióta tavaly decemberben 3–0-ra kikapott a Villarrealtól.
= A Real ebben a BL-idényben az Atleti-meccs előtti 28 góljából egyetlen egyet szerzett az első félidő első felében. Az Atlético pedig nem kapott az első negyedórában gólt. Erre jött a 10. percben CR7 vezető találata!
+ A zseniális 7-es első góljával utolérte, a másik kettővel megelőzte Alfredo Di Stéfanót a BEK-/BL-elődöntőkben szerzett gólokat tekintve. Don Alfredo 11-gyel fejezte be, Cristiano már 13-nál jár.
o A első gól egyben Ronaldo 50. találata volt a BL kieséses szakaszában. Ezzel (is) abszolút rangelső, az őt követő Messi csupán 37 gólnál tart.
= A négyszeres aranylabdás 15 „pontnál” jár az idei BL-kiírásban (10 gól+5 gólpassz), aktálisan kettővel veruói az ötszörös aranylabdás Messit (11 gól+2 assziszt).
+ Minden tétért vívott Derbi madrileno örök gólkirálya is a portugál lett 21 góllal (Di Stéfano 17-et vágott az Atletinek.)
o 12 gólt fejelt Ronaldo a BL kieséses szakaszában elért 20-ból, ez találatainak 60%-a.
= A folyamatos Real-gólsorozat már 59 meccset számlál. Legutóbb több mint egy éve, tavaly április 26-án maradt Real-tétmeccs szerzett gól nélkül, a Man City elleni 0–0-s BL-elődöntő.
+ A második góllal a Real már 11 egymást követő BL-meccsét játszotta, amelyen minimum két gólt szerzett.
o A második gól a 800. volt, amely a madridi derbin született. A Real ebből 460-at, az Astlético 340-et szerzett. Luis Saura del Pan lőtte a párharc első gólját 1913. november 16-én a madrido O’Donnell Stadionban.
= Az Atléticónak a félidőig nem akadt kapura lövése. Ilyen legutóbb a BL-ben 2009. március 11-én Portóban fordult elő a matracosokkal a 0–0-ra végződő meccsen.
+ A harmadik góllal Madrid behozta Londont a „városok versenyében”. Immáron mindkét fővárosban 475 alkalommal találtak a kapuba a csapatok BEK-/BL-mérkőzésen.
o A legutóbbi idény, amelyben a Real Madrid bajnokságot és Európa-kupát (akkor BEK) is nyert, az 1958–59-es szezon volt. Azaz Ronaldóék 58 esztendő után ismételnék meg a „történelmi duplát”.
= Cristiano 7. alkalommal triplázott a BL-ben, utolérve az eddig ugyanennyivel vezető Lionel Messit.
+ Az Európa-bajnok csatár legutóbbi 11 kapura menő gólszerzési kísérletéből 8 betalált a BL-ben, a legutóbbi 7-ből öt.
o Ronaldo az első játékos, aki mesterhármast szerzett az Atlético ellen a BL-ben. Bajnokin ezt már megtette ebben az idényben, tavaly november 19-én a Vicente Calderón Stadionban. Ő a negyedik futballista, aki BL-elődöntőben triplázott, Alessandro Del Piero (Juventus, 1998), Ivica Olic (Bayern München, 2010) és Robert Lewandowski (Botussia Dortmund 2013 – éppen a Real ellen!) után.
= A Real esélye ezzel a 3–0-val 94%-os a döntőbe jutásra, az összes eddigi európai kupameccset figyelembe véve.
+ A Real legutóbbi 15 BL-meccsén veretlen – ez csúcs –, ezt megelőzően a Wolfsburgtól kapott ki tavaly április 6-án a negyeddöntőben.
o Cristiano 114 BL-meccsével már 2. a Real örök szereplési ranglistáján. Ezen a mérkőzésen előzte meg Raúlt, és már csak Iker Casillas (162) van előtte.