A presztízsért küzdenek • SportTV

A presztízsért küzdenek

2017. 05. 13. 10:21    
Olvasási idő: 2 perc

Az utolsó előtti fordulóra mindössze négy időpontra tettek mérkőzéseket az LFS illetékesei. Külön választotték a tét nélküli meccseket, a kiesés elkerüléséért, a bronzért, az Európa-liga-indulásért és a bajnoki címért küzdő csapatok találkozóit. A szombat délutáni találkozók tétje a presztízs, a dicsőség, a táblázaton elfoglalt jobb hely.

ESPANYOL–VALENCIA

Az Espanyol maximális célja ebben az idényben a 8. hely megszerzése lehet, amelytől jelenleg egy ponttal van elmaradva az Eibar mögött. Legutóbbi öt meccsén vegyesen teljesített a barcelonai gárda, 2-2 győzelem és vereség mellett egyszer remizett. A Valencia viszont jelenlegi 13. helyénél kettővel léphet feljebb, ha megelőzi a Celtát (amelynek eggyel kevesebb meccse van, de azt a bajnokaspiráns Real Madrid ellen kell lejátszania) és a Málagát. Noha a denevéresek úgy tűnt, magukhoz tértek, de áprilisban egy remit és egy hármas vereségsorozatot követően csak a múlt héten léptek a győzelem ösvényére az Osasuna elleni 5–1-gyel.
A két együttes örök mérlege erősen a vendégek oldalára billen, persze Barcelonában a hazaiak az eredményesebbek (42 győzelem, 14 döntetlen, 22 valenciai siker). A Cornella el Pratban legutóbb két éve játszottak kétszer is: februárban a Valencia nyert 2–1-re, szeptemberben az Espanyol 1–0-ra. (Archív képünk ezen a mérkőzésen készült.)

OSASUNA–GRANADA

Itt már tényleg tisztán a jó hír a tét, azaz a legrosszabb, az utolsó hely elkerülése. Mindkét együttes már kiesett, a kérdés csupán az, melyikük kapja a szezon végén a 19. és melyik a 20. rangszámot. Jelenleg ugyan az Osasuna van egypontos hátrányban, de ebben az idényben már megverte otthon a Granadát. Igaz, nem a bajnokságban, hanem a Coppa del Rey nyolcaddöntőjében, amelyben 2–0-ra verte meg az andalúziai együttest, míg a Los Carmenesben mind a bajnokijuk, mind a kupameccsük 1–1-es döntetlennel ért véget. Talán a tét nélküli felszabadultság jobb játékot vált ki a két együttesből, mint amit a múlt héten mutattak. Akkor ugyanis mindketten négygólos vereséget szenvedtek, a baszkok Valenciában, a Granada pedig a bajnokjelölt Realtól, otthon.

LALIGA SANTANDER, 37. forduló
Sport1 16:00 Espanyol–Valencia
(kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Bognár György)
Sport1 18:15 Osasuna–Granada (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor: Várhidi Péter)