A 12 barcelonai érinthetetlen • SportTV

A 12 barcelonai érinthetetlen

2017. 05. 15. 13:47    
Olvasási idő: 2 perc

A Barcelonánál akár jelentős keret-átalakítás is jöhet a nyáron, hiszen a klub vezetősége csak 12 játékost minősített érinthetetlennek.

A viszonylag sikertelennek tűnő szezon (a Bajnokok Ligáját biztosan nem nyeri meg, a spanyol bajnokságot legalábbis nehezen, a Király-kupa még összejöhet, ha legyőzi az Alavést) hajrájában a Barcelonánál drasztikus információk kiszivárogtatására szánták el magukat. A klub házi újságjának számító Sportban ugyanis megjelent, a katalánok vezérkara csak 12 játékos esetében nem hajlandó egyetlen ajánlatot sem meghallgatni, ők „érinthetetlenek”, a többiek esetében tárgyalni mindenképpen lehet.
A kapuban csak Marc-Andre ter Stegen helye biztos, neki már szóbeli egyezsége is van egy 2022-ig érvényes szerződés-hosszabbításra. Az első számú tartalék Jasper Cillessen esetében inkább az a kérdés, elég-e neki a kispad. Hogy több van benne, az biztos, ahogyan az is, hogy szeretné visszakapni a helyét a holland válogatott kezdőjében.
A védelemben Umtiti, Mascherano, Piqué és Jordi Alba a kiemelt (már ha elfogadjuk, hogy Sergi Roberto a következő szezonban a középpályán játszik), közülük Umtitit azért is érdemes külön kiemelni, mert a 2016-2017-es idény előtt szerződtetettekből egyedül neki sikerült állandó helyet kiharcolnia magának a kezdőcsapatban. Digne csalódás (igaz, róla megmondtuk volna, hogy nem a Barca az ő szintje), Mathieu helyére csukott szemmel is lehetne jobb centerhalfot hozni, Marlon pedig még csak a „fakóig” jutott. Hiába jár le Douglas (Gijón) kölcsönszerződése, nyáron ebbe a sorba jobbhátvédet mindenképpen hozni kell, de – Vermaelen római vendégjátékának letelte ide vagy oda – egy középhátvéd megvásárlása sem lenne indokolatlan. Már csak azért sem, mert Piqué és Mascherano is 30 felett jár.
A középpályások közül Rakitic és Busquets már aláírta az új szerződését, Iniesta úgyis marad, Sergi Robertóról pedig már említést tettünk. Ha mondjuk Arda Turant elviszi a Napoli, André Gomest pedig egy angol együttes, saját forrásból is lenne pénz a keretfrissítésre.
Elöl a Messi, Suárez, Neymar hármas maradása nem kérdés, főleg úgy nem, hogy Messi kivételével már mindenki hosszabbított. És az argentin sem áll messze ettől…

(Sport TV)