Lelki terrorral támad a Barca • SportTV

Lelki terrorral támad a Barca

2017. 05. 16. 20:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Lélektani fegyverekhez nyúltak a Barcelona környezetében a bajnoki hajrá sorsdöntő napjaiban. Már a Celta elleni meccs előtt előkerült köpködő Real-játékos, pár Barca-nevelés és Luis Enrique múltja is.

Bár a Barcelona játékosai a hét közepén pihennek és kiszolgáltatva várják, mi lesz a Celta Vigo-Real Madrid bajnoki végeredménye, a helyi médiumok nem lankadnak, és próbálják egyfajta lelki terrorral „megtolni” a katalán csapat szekerét. A Barca ugyebár csak akkor lehet bajnok, ha az Eibar ellen legalább annyi pontot szerez, mint a Real a Celta, Málaga kettős ellen. Mindhárom rivális tét nélkül léphet pályára, így aztán valamiféle ösztönzőt kell találni a számukra.
A katalánok a Celta-meccs előtt több tétellel is előhozakodtak. Egyrészt megemlítették, a két csapat idei madridi Király-kupa-mérkőzésén 2-1-re nyert a Celta, úgy, hogy Sergio Ramos közben megpróbálta leköpni Iago Aspast. Aztán megemlítették azt is, hogy a királyi gárdának két olyan stadionban (a Balaidosban és a La Roseladában) kell fellépnie, ahol a Barcát bizony (legalább három lőtt góllal!) helyben hagyták.
Kijátszották azt a kártyát is, hogy a Celtában (Andreu Fontas, Carles Planas, Sergi Gómez) és a Málagában (Sandro Ramírez) is szerepelnek olyan futballisták, akik a La Masián nevelkedtek, így aztán nekik a Barca bajnoki címe lenne a szívügyük. És persze azt is megemlítették, hogy Luis Enrique, a Barca vezetőedzője a 2013-2014-es idényben a Celta trénere volt, és az akkori keretből hat játékos (Sergio, Rubén Blanco, Fontas, Gustavo Cabral, Jonny, Hugo Mallo) mai is a vigóiakat erősíti, és állítólag szép emlékeket őriz a szakemberről.

(Sport TV)

A Sport1-en szerdán 20:45-től élőben közvetítjük a Celta Vigo-Real Madrid bajnokit.