Lonzo Ballról szólt az NBA-draft • SportTV

Lonzo Ballról szólt az NBA-draft

2017. 06. 23. 14:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyetlen pár arany-lila cipővel készült a draftra, és tényleg a Lakers választotta ki Lonzo Ballt, aki sokak szerint az idei NBA-draft legtehetségesebb játékosa volt. Első helyen a Philly a vártak szerint Markelle Fultzot vitte el, az este fő hírét mégsem a draft, hanem a chicagói Jimmy Butler Minnesotába cserélése szolgáltatta.

Előre kijelentette a hangzatos nyilatkozatairól ismert Ball-család, hogy fiúk, Lonzo kizárólag a Lakersszel hajlandó szóba állni. Az eredetileg a 2017-es NBA-draft első választási jogával bíró Boston Celtics ezután azonnal el is cserélte jogát a Philadelphiával, mely végül nem is kacsingatott Ball felé, hanem az irányító Markelle Fultzra csapott le elsőként.

A Los Angeles Lakers másodikként papírformának megfelelően elvitte Lonzo Ball játékjogát, aki a draft estéjére Lakers-színekben pompázó cipőben érkezett, és állítása szerint nem volt nála váltócipő sem arra az esetre, ha a Philly meglepőt húzna, vagy a Lakers mégse bízna benne. Így viszont a Ball-családnak igaza lett, Lonzo a Lakers új üdvöskéje, az új ígéret pedig az, hogy vele már az első idényben rájátszásba jut a csapat.

A Chicago Bulls csapata is ígért valamit: hogy nem fogják elcserélni a csapat legjobb játékosát, Jimmy Butlert. A draft estéjén azonban a Bulls Zach LaVine és Kris Dunn játékjogáért, valamint a 7. választás jogáért (végül a finn Lauri Markkanenért) átadta Jimmy Butlert a Minnesota Timberwolvesnak, így Butler újra egykori edzője, Tom Thibodeau keze alatt játszhat.

Meglepőt húzott a 3. választás jogával bíró Boston Celtics, mely végül Jayson Tatumot választotta Josh Jackson helyett, aki így végül a Phoenix Sunsé lett.

(Sport TV)