Sergio Ramos a legendákat üldözi • SportTV

Sergio Ramos a legendákat üldözi

2017. 06. 26. 11:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Sergio Ramos jó úton jár afelé, hogy ő legyen a Real Madrid történetének legeredményesebb játékosa, már ami a megnyert trófeákat illeti.

A Marca pofás kis infógrafikán jelezte, Sergio Ramos immár az ötödik legeredményesebb játékos a klub történetében a maga 18 trófeájával. (A dicsőséglistán figyelembe vették a válogatottal nyert nagy sorozatokat, valamint az olyan, már megszűnt viadalokat, mint a Latin-kupa vagy a spanyol Ligakupa.) A madridi karrierjét 2005-ben megkezdő hátvéd jelenleg 18 nagy diadalnál jár (ebből hármat – 2 Eb, 1 vb – a spanyol válogatott tagjaként könyvelhetett el), a tavaszi két sikerével (bajnoki cím, BL) fogta be Chendót, és már csak egy diadal a lemaradása a negyedik helyezett José Antonio Camacho mögött.
A Real örökranglistáját Paco Gento vezeti 23 serleggel, őt egy nagyon eredményes idénnyel már 2018 tavaszán megelőzheti Ramos. A királyi gárda addig érdekelt lesz a spanyol és az európai Szuperkupán, a bajnokságban, a Király-kupában, a klubvilágbajnokságon és a Bajnokok Ligájában. Hatból hatos tarolással Ramos egyedül lenne az élen, öt sikerrel holtversenyben vezetne, hárommal pedig befogná a még dobogós Iker Casillas, Manolo Sanchís duót.

Fotó: marca.com

Fotó: marca.com

(Sport TV)