A Real elköszön a BBC-től • SportTV

A Real elköszön a BBC-től

2017. 07. 11. 14:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Elképesztő a túlkínálat a Real Madrid középpályássorában, így aztán hiába áll át a Real Madrid talán végleg a 4–4–2-es formációra, Zinedine Zidane-nak így is patikamérlegen kell adagolnia a játékperceket embereinek. Azzal meg barátkozzunk meg, hogy a BBC szép volt, jó volt, de ennyi volt.

Nem is olyan régen Zinedine Zidane még úgy fogalmazott, a BBC csatársor felülmúlhatatlan, most pedig – legalábbis a Marca szerint – a Real Madrid úgy készül az új szezonra, hogy a Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo hármast nem láthatjuk együtt a frontvonalban. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek együtt a pályán, sokkal inkább azt, hogy 4–3–3-ban a lehető legritkább esetben lép majd pályára a királyi gárda.
A hadrendes számháborúban jelenleg a tavaszi hajrában felfuttatott 4–4–2 tűnik nyerőnek, már csak az elképesztő módon megszaporodó középpályások létszáma és tudásszintje miatt is. A Bayern Münchenhez igazoló James Rodriguez ugyan már nem kér/követel helyet magának a kezdőben, de a BL-döntőben látott Casemiro, Modric, Isco, Kroos négyes mellett Marco Asensio, Kovacic, valamint az újonnan igazolt Marcos Llorente és Dani Ceballos is itt akar játszani, akárcsak a támadósorból visszavont Bale. Akárhogy is számoljuk, ez kilenc játékos négy helyre – és akkor még a saját utánpótlásból felfelé törőket nem is vettük figyelembe.
A Marca elemzése szerint Bale a középpályáról (a lap szerint majdnem mindegy, hogy középről vagy a szélről) érkezve még inkább a csapat hasznára lehet, Ronaldo pedig azért már 32 éves múlt, ha Zidane spórolni akar az erejével, a kétcsatáros játékban könnyebben megteheti. Hogy megy neki ebben a felállásban a futball, azt a tavaszi BL-menetelés eléggé bizonyítja.

(Sport TV)