Kész a 222 milliós Neymar-üzlet? • SportTV

Kész a 222 milliós Neymar-üzlet?

2017. 07. 21. 08:56    
Olvasási idő: < 1 perc

Spanyol médiaértesülések szerint a PSG-t nagyon kevés választja el attól, hogy szerződtesse Neymart a Barcelonától. A 222 millió eurós üzlet egyesek szerint 95 százalékos biztonsággal létrejön.

Amikor a katalán Sport „nagy intenzitású földrengésről” értekezik, a klubügyekben általában jól értesült Catalunya Radio pedig azt állítja, „95 százalékos bizonyossággal” megkötik az üzletet, akkor már tényleg lehet valami egy eredetileg transzfer-szappanoperának induló buliból. Konkrétan abból, hogy a PSG elviszi Neymart a Barcelonától. 222 millió euróért.
Josep Maria Bartomeu, a Barca elnöke csütörtökön napközben még azt nyilatkozta, „…senki sem tudja úgy kifizetni ezt a lelépési díjat, hogy közben ne vétene a pénzügyi fair play szabályai ellen”. Ma reggel viszont már ezen szavakkal tolmácsolta a helyzetet a Sport című napilapnak: „A helyzet komoly. Valós annak a lehetősége, hogy Neymar a nyáron elmegy. Most azt mondom, 50 százalék az esélye annak, hogy marad és 50, hogy megy, nekünk pedig változtatnunk kell.” Ezt erősíti, hogy dél-amerikai lapok beszámoltak arról, a párizsi „brazil klán” (Thiago Silva, Marquinhos, Dani Alves, Thiago Motta és Lucas Moura) már tudja, hamarosan újabb taggal bővül. Unai Emery, a PSG Egyesült Államokban lévő vezetőedzője pedig azt mondta, csapatának a világ öt legjobb játékosának egyikére szüksége van, és a befutó nem Kylian Mbappé lesz.
A Catalunya Radio szerint a fia ügyeit intéző Neymar Senior nem csupán tárgyalt a párizsiak illetékeseivel, de a saját bónuszáról már meg is egyezett velük. Az összeg pedig jóval több annál a 40 milliónál, amit 2013-ban a Barcelonától azért kapott, hogy a Real Madrid helyett Katalóniába vitte a fiát.
A 222 millió eurós vételár eszementségére jellemző, hogy az összeg több mint a kétszerese annak, amivel Paul Pogba tavaly óta az átigazolási világcsúcsot tartja.

(Sport TV)