Variációk az Irving-témára • SportTV

Variációk az Irving-témára

2017. 07. 24. 20:12    
Olvasási idő: 2 perc

Ha a Cleveland Cavaliers eleget tesz Kyrie Irving cserére vonatkozó kérésének, az megbolygathatja pár NBA-csapat életét. Az alábbiakban néhány verziót veszünk végig, figyelembe véve a játékosmozgásokat és az okokat.

Kisebb meglepetésként érte az NBA-világát a hír, miszerint Kyrie Irving elcserélését kérte a Cleveland Cavalierstől, mivel szeretne kilépni LeBron James árnyékából. Nézzünk néhány csereötletet, hogy ez hogyan tudna megtörténni úgy, hogy a Cavs is bajnokesélyes maradna!

A-VERZIÓ

Cavaliers adja: Kyrie Irving, Kevin Love, 2018-as első körös draftjog

Cavaliers kapja: Eric Bledsoe, Carmelo Anthony

Knicks adja: Carmelo Anthony, Frank Ntilikina

Knicks kapja: Kyrie Irving, Tyson Chandler

Suns adja: Eric Bledsoe, Tyson Chandler

Suns kapja: Kevin Love, Frank Ntilikina, 2018-as első körös draftjog

Miért?

A CavsNation blog ötletében két elégedetlen sztár is új csapatra lelne, hiszen Irving mellett Anthony is új közegbe kerülne. Az Irvinget váltó Bledsoe bár rosszabb kezű játékos, védekezésben jóval hasznosabb, ráadásul ugyanaz az ügynöke, mint LeBron Jamesnek, akivel egyébként jó viszonyt is ápol. A Knicks megszabadul az Anthony szülte terhes helyzettől, ráadásul egyből egy olyan irányítót kap, akire hosszú távon tud építeni. Tyson Chandler karrierje, ha kifele is tart, Kristaps Porzingis remek mentorral gazdagodna. A Suns tovább fiatalít a frissen draftolt francia irányítóval, a még mindig csak 28 éves Kevin Love pedig jó nagy terhet vesz le pontszerzésben Devin Booker válláról. Kérdés, ez mennyire gátolna Dragan Bender és Marquesse Chriss fejlődését. (Ezt a cserét augusztus elején lehetne csak nyélbe ütni, hiszen Ntilikina draftolásától el kell telnie 30 napnak.)

B-VERZIÓ

Cavaliers adja: Kyrie Irving

Cavaliers kapja: Eric Bledsoe, TJ Warren, 2018-as top7 védett Heat-draftjog

Suns adja: Eric Bledsoe, TJ Warren, 2018-as top7 védett Heat-draftjog

Suns kapja: Kyrie Irving

Miért?

Az előző csere egyszerűsített verziójában a Cavaliers nem csak Bledsoe-t kapja meg, de a cserepadra egy hatékony scorert is Warren személyében. A Heat-pick cseresznye a tejszínhabon, ami némi biztosíték is a fiatalításra egy esetleges James-távozás esetén.

C-VERZIÓ

Cavaliers adja:
Kyrie Irving, Richard Jefferson

Cavaliers kapja: Carmelo Anthony

Spurs adja: LaMarcus Aldridge

Spurs kapja: Kyrie Irving

Knicks adja: Carmelo Anthony

Knicks kapja: LaMarcus Aldridge, Richard Jefferson

Miért?

James megkapja szárnysegédjét, a Spurs megkapja irányítóját Leonard mellé a sérült Parker helyére, a Knicks pedig kisajtolja a maxot, amit kaphat Anthonyért.

D-VERZIÓ

Cavaliers adja:
Kyrie Irving

Cavaliers kapja: Danny Green, Adreian Payne, 2018-as top14 védett Thunder első körös, 2020-as Timberwolves első körös, 2019-es Spurs első körös

Timberwolves adja: Gorgui Dieng, Adreian Payne, 2018-as top14 védett Thunder első körös, 2020-as Timberwolves első körös

Timberwolves kapja: Kyrie Irving

Spurs adja: Danny Green, 2019-es Spurs első körös

Spurs kapja: Gorgui Dieng

Miért?

Az abszolút vészforgatókönyvben a Cavaliers megkezdi a teljes fiatalítást 3 draftjoggal, melynek következő lépése James elengedése/elcserélése. A Timberwolves megpróbál a második nyugati szupercsapat lenni, főleg, miután Irvinget elmondta vágyát, hogy egy csapatban játszhasson Jimmy Butlerrel. A Spurs kap egy remekül védekező magasembert, még jobban előkészítve egy esetleges Aldridge-cserét.

(Sport TV)