A Bayern visszavenné a kupát • SportTV

A Bayern visszavenné a kupát

2017. 08. 12. 07:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Az FC Bayern nemcsak Németország rekordbajnoka, hanem mesze legtöbbszörös kupagyőztese is. Idén májusban a bajorok elvétették az utolsó előtti lépést, az Allianz Arénában kizúgtak a Borussia Dortmunddal szemben. Ebben a kiírásban nem is lehet más a céljuk, mint a DFB-kupa visszahódítása.

Carlo Ancelotti együttese a hadjáratot Chemnitzben kezdené meg. Ellenfele, a helyi FC még az NDK-s időkben, 1966-ban alakult meg a város akkori nevét viselve FC Karl-Marx-Stadtként . Fennállása első évében már bajnokságot nyert, ám ezt többet nem sikerült megismételnie. Az utolsó befejezett Oberligában ezüstérmes helyen zárt. A köztes időszakban az FDGB-kupában háromszor is eljutott a döntőig, de mindháromszor vereséget szenvedett, 0–9-es összesített gólkülönbséggel. Az országegyesítés után összesen 8 esztendőt töltött a Bundesliga 2-ben, ahová 2001 óta nem sikerült visszajutnia. Egyszer, 1993-ban a DFB-kupában is elődöntős volt, de kikapott a Hertha BSC amatőrjeitől.

A 18-szoros kupagyőztes Bayernből Neuernek és Boatengnek edzéslemaradása van, Javi Martínez, Bernat, James és Thiago rövidebb-hosszabb ideje sérült, Alabát és Robbent a jövő pénteki bajnoki rajtra tartalékolja az olasz maestro. Így a Bayern vélhetőleg az Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels. Rafinha – Rudy, Tolisso – T. Müller, Vidal, Ribéry – Lewandowski összetételben lép pályára. Szégyen volna, ha ezzel a tizeneggyel nem győzné le legalább két-három góllal harmadvonalbeli házigazdáját.

Sport1 15:30 Chemnitzer FC-Bayern DFB-kupa, 1. forduló (kommentátor: Fülöp László)