A játékosoknál is Westbrook az MVP • SportTV

A játékosoknál is Westbrook az MVP

2017. 08. 19. 09:41    
Olvasási idő: < 1 perc

A szakírók után a játékosok is úgy látták, Russell Westbrook volt a mögöttünk hagyott NBA-idény legértékesebb kosarasa.

Az NBA-játékosok szavazatai szerint Russell Westbrook volt a 2016-2017-es idény MVP-je – tette közzé a liga játékos-szakszervezete. Az Oklahoma City Thunder vezére korábban már a média képviselőitől is bezsebelte az elismerést.

A fontosabb kategóriák közül a legjobb újonc díját itt is Malcolm Brogdon (Milwaukee Bucks) szerezte meg, ugyanakkor a legjobb védő és a legjobb hatodik ember is más lett, mint az újságírók ankétján. A játékosok ugyanis a legjobban védekező kosarasnak Kawhi Leonardot (San Antonio Spurs) választották meg (az újságíróknál a Golden State Warriorst erősítő Draymond Green nyert), míg a padról beszállva Lou Williams (Los Angeles Lakers, Houston Rockets) volt a legjobb, szemben a szakíróknál nyerő Eric Gordonnal.

A játékosok egyébként olyanokról is szavaztak, mint hogy melyik edző keze alatt játszanának a legszívesebben (a San Antonió-i Gregg Popovich nyert), hogy kit látnának legszívesebben a csapatukban (LeBron Jamest) vagy hogy ki a legbefolyásosabb veterán (Vince Carter).

(Sport TV)