Valenciai-baszk rangadó zárásnak • SportTV

Valenciai-baszk rangadó zárásnak

2017. 09. 21. 11:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A csütörtöki három találkozóból két olyan csapat összecsapását választottuk, amelyek eddig megállták a helyüket az idényben.

Az élvonalba fölényes bajnokként 14 ponttal megnyert másodosztályú pontvadászat árán felkerülő Levante egyelőre a LaLigában is veretlen, egyike a hat olyan együttesnek, amelyek még nem zártak nulla ponttal meccset. Igaz, a négy veretlen találkozóból csupán egy volt győzelem – soványka 1–0 a Villarreal ellen, de a három remiből kettő, a Real elleni 2–2 a Bernabéuban és a városi derbi 1–1-e a Valencia ellen már megsüvegelendő eredmény. S mindezt úgy, hogy spanyol viszonylatban igen kevés légióst foglalkoztat a csapat, a keretben mindössze öt külföldi található. A egyik ismerős a magyar élvonalból, a macedón válogatott Enisz Bardi, aki nemcsak állandó kezdő, hanem két nagy góllal is letette már névjegyét a LaLiga asztalára.
A vendég Real Sociedad első három meccsét megnyerte, s csak nagy csatában maradt alul negyedikre a Real Madriddal szemben. A baszk együttes jelenleg tartománya legjobbja, még a Bilbaónál is jobban teljesít, az edző, az egykori Barca-játékos Eusebio Sacristán munkája fokozatosan kezd beérni. Mindezt bizonyítja a csapat eredményessége is, a Soci 11 góljánál csak a pontveszteség nélküli Barcelona lőtt csak többet a bajnokságban.

LaLiga Santander, 5. forduló. Sport1 21:45 Levante–Real Sociedad (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)