Bravúrismétlésre készül a Fradi • SportTV

Bravúrismétlésre készül a Fradi

2017. 10. 06. 09:46    
Olvasási idő: 2 perc

Magyar résztvevővel (a győztes Győri Audi ETO-val) végződött májusban, magyar résztvevővel (az FTC-Rail-Cargóval) kezdődik újra az EHF Bajnokok Ligája a női csapatok számára. A Fradi nem kisebb ellenfélhez látogat, mint a legutóbbi ezüstérmes, a macedón bajnok Vardar Szkopje.

A macedón együttes nem gyengült a hajszállal elveszített döntő óta, mert bár kiváló játékosok távoztak a nyáron (Herrem, Iljina, Althaus), de az érkezők közt is vannak nemzetközi klasszisok, mint az orosz Polina Kuznyecova vagy a montenegrói Dragana Cvijics. A Fradiból pedig távozott ugyan Zácsik Szandram, de „reaktiválták” az eredetileg anyaszerepet vállalni akaró Szucsánszki Zitát és visszatért a csapathoz a korábban az MTK-ban kölcsönben játszó Háfra Noémi, aki azóta már bemutatkozott Kim Rasmussen felnőtt válogatottjában is.
A két együttes a tavalyi BL-ben is egy csoportban szerepelt, mi több, az első fordulóban játszottak egymással. Akkor a Fradi nagy bravúrral pontot csípett a macedón fővárosban, mi több, az utolsó pillanatokban kapufát ért el, azaz hajszál híján nyert is. A visszavágóra már kevésbé jó szívvel emlékszünk, a Vardar alapos, 13 gólos vereséget mért házigazdájára Magyarországon. Most viszont ismét Szkopjében lesz a mérkőzés, reménykedjünk benne, hogy a Fradi képes lesz megismételni a tavalyi nagyszerű teljesítményt.

(Örök mérlegük az eurokupákban: 2 mérkőzés, 1 döntetlen, 1 Vardar-győzelem, 51–64-ees gólkülönbség. A legutóbbi találkozón: FTC–Vardar 24–37)


HÁROM INDULÓVAL TASKENTBEN

Az üzbég fővárosban folytatódik az IJF World Tour, egy újabb Grand Prix-versennyel. A taskenti tornára huszonkilenc ország kétszáz judósa nevezett, a magyar színeket Ohát Zalán (100 kg, Ceglédi VSE), Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya – képünkön) és Gercsák Szabina (70 kg, Miskolci JC) képviseli, míg nemzetkői bíróink közül ezúttal Gosztonyi Balázst jelölte a Nemzetközi Judo Szövetség. A mieink 2011-ben már szerepeltek a taskenti olimpiai kvalifikációs Világkupán, akkor Karakas Hedvig bronzérmet szerzett, Farkas Bálint pedig az ötödik helyen végzett. 2014-ben Bor Barna bronzérme mellett Krizsán Szabolcs hetedik helyezést ért el, 2015-ben Csoknyai László és Szabó Franciska is bronzéremnek örülhetett, a tavalyi évben egyetlen indulónk, Joó Abigél győzni tudott az üzbég fővárosban. (judoinfo.hu)
Sport2 14:00 cselgáncs GP-verseny, Taskent, 1. nap (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: dr. Németh Endre)

Sport1 18:45 HC Vardar Szkopje–FTC-Rail Cargo Hungaria, női kézilabda BL C-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita. Szakértő: Tóth Tímea)