Omszktól Mannheimig, élőben • SportTV

Omszktól Mannheimig, élőben

2017. 10. 12. 09:37    
Olvasási idő: 2 perc

A csütörtöki napra – amelyben elsősorban beszélgetős stúdióműsoraink uralkodnak csatornáinkon – is jut két élő közvetítés, rangos csapatjáték-sorozatból. A Sport2-n délután a KHL-ből, este a férfi kézilabda BL-ból tűzünk műsorra egy érdekesnek ígérkező mérkőzést.

AVANGARD–KUNLUN

Az Avangard a liga élcsapatainak egyike, jelenleg az 5. helyen áll a 27 csapat közül az összesített táblázaton. Szeptember végén egy négymeccses idegenbeli túráról 3 győzelemmel, egy vereséggel tért haza, legutóbb viszont kedden otthon kikapott a kazah Barisz Asztanától. Az együttes legponterősebb játékosa, Dmitrij Kugrisev 14 pontjával (6 gól, 7 assziszt) mindössze 37. a liga kanadai pontlistáján. A kapus, a cseh Dominik Furch viszont 5., azaz a bajnokság legjobbjainak egyike a maga 93.6%-os védési hatékonyságával.
A vendég Kunlun a középmezőnyben helyezkedik, jelenleg a 14. A pekingi csapatnak is légiós kapusa van – ez azért nem nagy szám, a csapatban összesen két kínai (származású) játékos található – , a svéd Magnus Hellberg, ő még Furchnál is egy tized százalékkal jobban védett eddig, ezzel 4. a portások rangsorában. A legeredményesebb játékos, a lengyel Wojtek Wolski pedig 15 pontos, ő is jobban áll a házigazda legjobbjánál. A kínai licencű csapat legutóbbi két mérkőzését elveszítette, otthon büntetőkkel maradt alul az egyik csúcsfavorit Metalurggal szemben, majd Hanti-Manszijszkban csak 2–1-re maradt alul a Jugra ellen. A két együttes legutóbb még a legutóbbi kiírásban találkozott egymással, február 2-án ugyancsak Omszkban, akkor az Avangard 3–1-re bizonyult jobbnak.

RN LÖWEN–PPD ZAGREB

A férfi kézilabda BL A-csoportjában – amelynek a szegedi együttes is tagja – a két csapat éppen ellentétes mérleggel áll. A Löwen 2-2 győzelmet és döntetlent játszott eddig, azaz veretlen, a PPD két remije mellett kétszer kikapott, azaz nyeretlen még. A mannheimi együttes minkét eredményfajtát elosztotta a helyszínek között, azaz otthon és idegenben is egy-egy sikert aratott és ikszelt. A horvát bajnok teljesítménye ennek a tükörképe: 1-1 remi és zakó haza pályán és házon kívül is. Ám nem csupán ebben az idényben áll jobban a Rhein-Neckar, a két gárda örök mérlege is számára kedvező. 9 év alatt összesen tíz meccset váltottak, hatszor a csoportkörben, kétszer oda-vissza nyolcaddöntőt vívtak. 2011-ben a németek nyerték egy góllal a ki-ki párharcot, tavaly viszont nem kis meglepetésre a horvátok. Ráadásul úgy, hogy Zágrábban 24–23-ra nyert a Löwen, a visszavágón Mannheimben viszont a PPD 31–29-re bizonyult jobbnak, gyakorlatilag az utolsó másodpercekben kiharcolva a továbbjutást.
(Mérlegük az eurokupákban: 10 mérkőzés, 5 Löwen-győzelem, 3 döntetlen, 2 Zagreb-győzelem, 279–268-as gólkülönbség. A legutóbbi mérkőzés: 21–25, Zágrábban 2016. december 1-jén.)

Sport2 14:00 Avangard Omszk–Kunlun Red Star KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kovács „KHL Pisti” István); 21:00 Rhein-Neckar Löwen–HC PPD Zagreb férfi kézilabda BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila)