Veszprém: a legnehezebb kiszállás • SportTV

Veszprém: a legnehezebb kiszállás

2017. 11. 12. 11:36    
Olvasási idő: 2 perc

Vasárnap egy-egy magyar vonatkozású női és férfi nemzetközi kupameccsről jelentkezünk az eurokupákból, s még felvételről közvetítünk egy kiváló BL-csatát este is.

GVM EUROPE-VÁC–KASTAMONU BELEDIYESI

Az EHF-kupa harmadik selejtezőkörében csap össze a váci együttes török ellenfelével. Az előző körben a váciak hétgólos hátrányt behozva bravúros hazai győzelemmel, a párharcot idegenbeli több góljukkal megnyerve jutottak tovább a német Buxtehude ellen. A Kastamonu spanyol ellenfelet, az Amara Bera Berát fektette két vállra, idegenbeli döntetlen után kétgólos hazai sikerrel.
„Tudni kell ellenfelünkről, hogy rutinos játékosai vannak, akik már nehéz feladatokat megoldottak korábban nemzetközi szinten. Mindenéppen egy kiélezett meccsre számítok. Az első mérkőzésen természetesen az lesz a célunk, hogy minél nagyobb előnyt szerezzünk a visszavágóra” – nyilatkozta Szilágyi Zoltán, a csapat edzője a klubhonlapjának vidoanyagában. Ha a váciak kellő gólelőnyt szereznek az első találkozón, elképzelhető, hogy három, esetleg mind a négy induló csapatunk (a Duna-partiak mellett a Dunaújváros, az Érd és a Debrecen) felkerül az EHF-kupa főtáblájára, amelyben már csoportküzdelmek formájában folytatódik a kupasorozat.

PARIS-SG-HANDBALL–TELEKOM VESZPRÉM

Az egész őszi csoportkör egyik csúcspárosítása a veszprémiek és a párizsiak kettős összecsapása. A két csapat örökmérlege – 4-4 győzelem mellett egy remi – is mutatja, hogy igazán egyenlő felek csatározására kerül sor. Igaz, a legutóbbi 3 meccs – köztük a májusi BL-elődöntő is – francia győzelemmel zárult, a mieink természetesen a pontszerzés igényével érkeztek a francia fővárosba. A két együttes a BL B-csoportjának első két helyét foglalja el, ám míg a Telekom veretlen még, a Paris-SG már összeszedett korábban egy vereséget a Flensburg-Handewitt otthonában.
A francia sztárcsapat pillanatnyilag csak a 3. hazája bajnokságában, legutóbb a hét közben két góllal kikapott Nimes-ben. A Veszprém „természetesen” veretlenül vezeti a magyar pontvadászatot, s nemcsak fő vetélytársát, a Szegedet győzte le fölényesen idegenben, hanem a táblázat jelenlegi harmadikját, a Balatonfüredet is 6 góllal felülmúlta legutóbb. Csapatként egyik együttes sem nyerte még el a BL-t – mindkettő erre pályázik ebben a kiírásban is –, ám a játékosok egyéni címeit (olimpiai, vb-, Eb- és BL-győzelmek) tekintve a franciáké a papíron erősebb csapat. Ám szerencsére a pályán nem trófeák, hanem hús-vér emberek csatáznak, s végül az a gárda kerül ki győztesen, amely a kulcspillanatokban gyorsabban, hatékonyabban, eredményesebben cselekszik, s amely jobban tudja átvinni a pályára edzője elképzeléseit. Nem mellesleg a kispadokon is „nagyágyúk” vívnak szellemi párviadalt: Zvonimir „Noka” Serdarusic, a horvát-német és Ljubomir Vranjes, a svéd-német mester egyaránt a világ elitedzőinek sorába tartozik.
(Örök mérleg az eurokupákban: 9 mérkőzés, 4 PSG-győzelem, 1 döntetlen, 4 Veszprém-győzelem, 237–250-es gólkülönbség. Legutóbbi mérkőzés: PSG–Telekom Veszprém 27–26 (11–11), 2017. június 3., BL-elődöntő)

Sport1 14:15 GVM Europe-Vác–Kastamonu Belediyesi GS női kézilabda EHF-kupa 3. Selejtező kör, első mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Farkas Szilárd); Sport 1 16:30 Paris St.-Germain-Handball–Telekom Veszprém VELUX EHF BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Pásztor István); Sport2 22:45 FC Barcelona-Lassa–Rhein-Neckar Löwen VELUX EHF BL A-csoportmérkőzés (felvételről, kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Pásztor István)