Császárék versenyben maradnának • SportTV

Császárék versenyben maradnának

2017. 11. 16. 09:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Csak két csapat jut tovább a C- (és a D-) csoportból, hogy aztán keresztbe játsszanak a kézilabda BL nyolcaddöntőjébe jutásért. A C jelű hatosból még versenyben van ezért a Császár Gábor csapata, a Kadetten Schaffhausen és a spanyol Ademar Leon is, amelyek Svájcban csapnak össze csütörtök este.

A svájci együttes tulajdonképpen az életben maradásért lép pályára, hiszen ha kikap, minimum négypontos hátrányba kerül az élen haladó dán Skjernnel és legyőzőjével szemben, márpedig ennyit a hátralévő két fordulóban két csapattal szemben lehetetlen behozni. Császárék eddig roppant kétarcú csapat benyomását keltették. Mindhárom győzelmüket odahaza aratták, viszont mind a négy idegenbeli összecsapásukat elveszítették. Ezért a Leont ugyanúgy le kell győzniük a BBC Arenában, mint korábban a Skjernt, a Velenjét és az Elverumot azután, hogy legutóbb utóbbitól Norvégiában 26–22-re kikaptak. Már nem hibázhatnak, hiszen már csak két hazai meccsük van hátra, de még idegenben is nyerniük kellene egyet, hogy aztán eljuthassanak a rájátszásba.
A jó formában lévő Leon három egymást követő győzelem után utazik Schaffhausenbe. A sorsolás nem könnyű, hiszen még a csoportot vezető Skjernt fogadja, majd a záró meccsre Elverumba utazik, a jelenleg ugyancsak 8 pontos ellenfeléhez. A balátlövő Juan José Fernández Sánchez ismét játékra kész, a hosszas sérülés után visszatérő játékos a legutóbbi három győztes meccsen 20 gólt szerzett, azaz nehéz feladatot jelenthet az ellene való védekezés a hazaiaknak. Ezzel a gólmennyiséggel egyébként Fernández három meccsel is második csapata házi góllövőlistáján, csak 5-tel lőtt kevesebbet, mint a mind a 7 meccsen pályára lépő Mario López Alvárez. A hazaiak gólkirálya – talán mondani sem kell – természetesen Császár Gábor, aki 39 gólt szórt a 7 mérkőzésen.

Sport2 20:15 Kadetten Schaffhausen–Ademar Leon VELUX EHF BL C-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)