Gulácsiék a továbbjutásért harcolnak • SportTV

Gulácsiék a továbbjutásért harcolnak

2017. 12. 06. 09:21    
Olvasási idő: 2 perc

A hatodik forduló záró napjára egyre kevesebb kérdés maradt a BL-ben és egyre kevesebb mérkőzés is került képernyőinkre – kettő élőben, egy csúsztatva kerül adásba.

LIVERPOOL–SZPARTAK MOSZKVA

A Pool már az ötödik körben véglegesíthette volna továbbjutását, de 3–0-s félidei vezetés után is kiengedett két pontot a kezéből Sevillában. Ugyan azt már vissza nem szerezheti, így azonban kénytelen lesz legalább egy pontot otthon tartani a Szpartak Moszkva ellen, ha nem akar két szék közt a pad alá esni. Merthogy a csoport harmadik továbbjutás-esélyese, a Sevilla Mariborban lép pályára, ott, ahol a Liverpool egy hetest rúgott a szlovén bajnoknak…
A Szpartak nem mindig veszteni jár Angliába. Az Arsenalt, a Blackburnt és az Aston Villát is legyőzték már Albionban a C-betűsök, igaz ezek a sikerek a nyolcvanas-kilencvenes évekre estek. De még 2008-ban is ikszelni tudtak a Spursszel Londonban. Mi több, a Liverpoolt is megverték már kétszer is, a néhai KEK második körében 4–1, 2–0-val adtak futball-leckét a vörösök akkori együttesének 1992-ben. Ebben a BL-kiírásban a két együttes első, moszkvai csatája 1–1-re végződött az orosz fővárosban, hasonló eredmény most a Liverpoolnak biztos továbbjutást, a Szpartaknak (majdnem) biztos Európa-liga-folytatást jelentene. Orosz győzelem viszont kiejtené a Poolt – Kloppéknak tehét kell az az egy pontocska.

SAHTAR DONECK–MANCHESTER CITY

Az ukránok szokásos hazai helyszínükön, a harkivi Metalliszt stadionjában fogadják a a BL-mezőny egyetlen százszázalékos csapatát, a Manchester Cityt. Ne legyenek illúziói senkinek: Pep Guradiola ugyanúgy nem fogja a pályára küldeni „gálacsapatát”, mint José Mourinho egy nappal korábban, a két manchesteri csapat ugyanis városi csúcsderbit játszik vasárnap az Old Traffordban a Premier League-ben. Ennek talán a Napoli örül a legkevésbé, mert az délolasz együttes csak abban az esetben előzheti meg a Sahtart, ha a City megőrzi hibátlan mérlegét, miközben Maurizio Sarri együttese legyőzi az eddig sorozatban ötször vesztő Feyenoordot a De Kuipban. Lehetséges, de nem túl valószínű forgatókönyv, sokkal életszerűbbnek tűnik egy békés döntetlen Ukrajnában. Ám ha már remi, ha választhatunk, inkább 3–3 legyen mondjuk, mint gól nélküli gurigázás… A meccset a Film Mánián élőben közvetítjük, csütörtök délelőtt a Sport1-en megismételjük.

RB LEIPZIG-BESIKTAS

A G-csoport küzdelmeit a Besiktas már megnyerte, a török bajnok tét nélkül lép pályára Lipcsében. Annál nagyobb a tét a nemzetközi kupaújonc hazaiak számára, ők ugyanis pontszámban holtversenyben állnak a jelenleg 2. FC Portóval. Kettejük közt jelenleg az egymás elleni eredmény tesz különbséget, ebben egy góllal a portugálok jobbak. Gulácsiéknak tehát nyerniük kellene a csoportelső ellen, ám ez csak akkor jelentene nyolcaddöntőt, ha közben a Portótól pontokat venne el a legutóbbi kiírásban elődöntős, de most jóval gyengébben teljesítő AS Monaco. A lipcseiek egyébként hazai pályán még veretlenek nyúlfarknyi kupahistóriájuk során: a Monacóval remiztek, a Portót legyőzték a Red Bull Arenában. A magyar válogatott kapus eddig csapata mind az öt BL-találkozóját végig védte, ám ha most is helyet kap a kezdőcsapatban, nem ő lesz lesz a találkozó egyetlen hivatalos résztvevője. A mérkőzést ugyanis magyar játékvezetői hatos irányítja, élén Kassai Viktorral.

BAJNOKOK LIGÁJA, 6. forduló, 2. játéknap

Liverpool FC–Szpartak Moszkva, E-csoport (Sport1 20:00)
NK Maribor–Sevilla FC, E-csoport
SC Feyenoord–SSC Napoli, F-csoport
Sahtar Doneck–Manchester City, F-csoport (Film Mánia 20:30, felv. csütörtök Sport1 9:45)
RB Leipzig–Besiktas, G-csoport (csúsztatva, Sport2 22:15)
FC Porto–AS Monaco, G-csoport
Real Madrid–Borussia Dortmund, H-csoport
Tottenham Hotspur–APOEL Nicosia, H-csoport

BAJNOKOK LIGÁJA, 6. forduló, 2. játéknap. Sport1 20:00 Liverpool FC–Szpartak Moszkva E-csoportmérkőzés (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Petur András, szakértő: Bognár György, Kemenes Szabolcs és Nyilasi Tibor); Film Mánia 20:30 Sahtar Doneck–Manchester City F-csoportmérkőzés (kommentátor: Faragó Richard); Sport2 22:15 RB Leipzig–Besiktas G-csoportmérkőzés (csúsztatva, kommentátor: Farkas Norbert); Sport1 22:45 összefoglaló a nap mérkőzéseiről (kommentátor: Faragó Richard és Matuz Krisztián, műsorvezető: Petur András, szakértő: Bognár György, Kemenes Szabolcs és Nyilasi Tibor);