Legutóbbi frissítés 2018. január 05. 10:05
Spanyol

Levélben ajánlom! bezár

Messi céljai 2018-ra

Fotó: GETTYIMAGES

Lionel Messi több mérföldkövet is elérhet 2018-ban, így például ő lehet a nagy európai bajnokságok abszolút gólkirálya, ő lehet a spanyol élvonal győzelmi rekordere és újfent egyedül vezetheti az aranylabdások örökrangsorát.

Az évek során hozzászokhattunk, hogy Lionel Messi (és persze Cristiano Ronaldo) sorra dönti meg a rekordokat. Ez alighanem az előttünk álló több mint 300 napban sem lesz másképp, legalábbis ha megnézzük, milyen csúcsok és mérföldkövek állnak a Barcelona aranylabdása előtt. Jöjjön egy kis ízelítő a Leóra váró kihívásokból!

Ő LEHET A TOPLIGÁK GÓLREKORDERE. Jelenleg még Jimmy Greaves a legeredményesebb játékos az öt legnagyobb európai bajnokságban (angol, francia, német, olasz, spanyol) szerzett gólok tekintetében. A többek között a Chelsea-ben, a Milanban és a Tottenhamben megforduló csatár 366 gólnál tart, Messi két góllal lemaradva tőle a második. Csak idő kérdése az előzés.

A LA LIGÁBAN ARATOTT LEGTÖBB GYŐZELEM. Messi 399 bajnokijából 301-et megnyert, és már csak 33 győzelemmel van elmaradva Iker Casillastól. Igaz, a Real Madrid legendája 501 összecsapás alatt jutott el az elképesztő számig. Vélhetően 38 bajnoki vár a Barcára ebben az évben, matematikailag okvetlenül van esély az idei előzésre, a magunk részéről azonban inkább 2019-ben számítunk rá.

100 GÓL A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN. Már csak három gól hiányzik Leónak az álomhatár eléréséhez. Nagy riválisa, a rangsort vezető Cristiano Ronaldo jelenleg 114 gólnál tart.

TRÓFEÁK. Messi 30 csapattitulust nyert a Barcelonával, amihez 2018-ban akár hatot (bajnoki cím, Spanyol Kupa, spanyol Szuperkupa, BL, európai Szuperkupa, klubvilágbajnokság) is hozzátehet.

GÓLT LŐNI MINDEN SPANYOL ÉLVONALBELI CSAPATNAK. Egyetlen kivételtől eltekintve Messi minden csapat ellen betalált a La Ligában. A „lőlap” a 25. fordulóban lehet teljes, amikor az újonc Girona látogat a Camp Nouba.

BETALÁLNI A CHELSEA KAPUJÁBA. A 30 éves csatár már nyolcszor játszott a londoni „kékek” ellen, de még egyetlen árva gólt sem lőtt nekik. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében megtörheti az átkot.

AZ ÖTÖDIK GÓLKIRÁLYI CÍM. Messi jelenleg 15 gólnál tart a La Ligában, négygólos előnnyel robog az ötödik gólkirályi címe felé. A Pichichit nála többször, hatszor csak Alfredo di Stéfano és Telmo Zarra nyerte meg. Az Aranycipő sincs messze az argentintól, ha Európa gólkirályává is megkoronázzák, itt is ötödik alkalommal ér révbe.

A HATODIK ARANYLABDA. Messi-Cristiano Ronaldo 5-5. Kell ennél többet mondani? Azt meg legkésőbb 2014 óta tudjuk, hiába világbajnok valaki, a jelenlegi szavazási és népszerűségi versenyben esélye sincs az Aranylabdáért zajló vetélkedést egy évtizede kisajátító páros ellen.

CLÁSICO-GÓLOK. Messi 25 gólnál tart a Real Madrid elleni párharcokban, minden egyes újabb góllal tovább javítja a saját csúcsát.

AZ ÖTÖDIK BL-GYŐZELEM. Az argentin zseni eddig négyszer (2006, 2009, 2011, 2015) nyerte meg a Bajnokok Ligáját, májusban jöhet az ötödik, és akkor már csak eggyel lesz elmaradva Paco Gento hatos csúcsától.

(Sport TV)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!