Messi céljai 2018-ra • SportTV

Messi céljai 2018-ra

2018. 01. 05. 10:06    
Olvasási idő: 2 perc

Lionel Messi több mérföldkövet is elérhet 2018-ban, így például ő lehet a nagy európai bajnokságok abszolút gólkirálya, ő lehet a spanyol élvonal győzelmi rekordere és újfent egyedül vezetheti az aranylabdások örökrangsorát.

Az évek során hozzászokhattunk, hogy Lionel Messi (és persze Cristiano Ronaldo) sorra dönti meg a rekordokat. Ez alighanem az előttünk álló több mint 300 napban sem lesz másképp, legalábbis ha megnézzük, milyen csúcsok és mérföldkövek állnak a Barcelona aranylabdása előtt. Jöjjön egy kis ízelítő a Leóra váró kihívásokból!

Ő LEHET A TOPLIGÁK GÓLREKORDERE. Jelenleg még Jimmy Greaves a legeredményesebb játékos az öt legnagyobb európai bajnokságban (angol, francia, német, olasz, spanyol) szerzett gólok tekintetében. A többek között a Chelsea-ben, a Milanban és a Tottenhamben megforduló csatár 366 gólnál tart, Messi két góllal lemaradva tőle a második. Csak idő kérdése az előzés.

A LA LIGÁBAN ARATOTT LEGTÖBB GYŐZELEM. Messi 399 bajnokijából 301-et megnyert, és már csak 33 győzelemmel van elmaradva Iker Casillastól. Igaz, a Real Madrid legendája 501 összecsapás alatt jutott el az elképesztő számig. Vélhetően 38 bajnoki vár a Barcára ebben az évben, matematikailag okvetlenül van esély az idei előzésre, a magunk részéről azonban inkább 2019-ben számítunk rá.

100 GÓL A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN. Már csak három gól hiányzik Leónak az álomhatár eléréséhez. Nagy riválisa, a rangsort vezető Cristiano Ronaldo jelenleg 114 gólnál tart.

TRÓFEÁK. Messi 30 csapattitulust nyert a Barcelonával, amihez 2018-ban akár hatot (bajnoki cím, Spanyol Kupa, spanyol Szuperkupa, BL, európai Szuperkupa, klubvilágbajnokság) is hozzátehet.

GÓLT LŐNI MINDEN SPANYOL ÉLVONALBELI CSAPATNAK. Egyetlen kivételtől eltekintve Messi minden csapat ellen betalált a La Ligában. A „lőlap” a 25. fordulóban lehet teljes, amikor az újonc Girona látogat a Camp Nouba.

BETALÁLNI A CHELSEA KAPUJÁBA. A 30 éves csatár már nyolcszor játszott a londoni „kékek” ellen, de még egyetlen árva gólt sem lőtt nekik. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében megtörheti az átkot.

AZ ÖTÖDIK GÓLKIRÁLYI CÍM. Messi jelenleg 15 gólnál tart a La Ligában, négygólos előnnyel robog az ötödik gólkirályi címe felé. A Pichichit nála többször, hatszor csak Alfredo di Stéfano és Telmo Zarra nyerte meg. Az Aranycipő sincs messze az argentintól, ha Európa gólkirályává is megkoronázzák, itt is ötödik alkalommal ér révbe.

A HATODIK ARANYLABDA. Messi-Cristiano Ronaldo 5-5. Kell ennél többet mondani? Azt meg legkésőbb 2014 óta tudjuk, hiába világbajnok valaki, a jelenlegi szavazási és népszerűségi versenyben esélye sincs az Aranylabdáért zajló vetélkedést egy évtizede kisajátító páros ellen.

CLÁSICO-GÓLOK. Messi 25 gólnál tart a Real Madrid elleni párharcokban, minden egyes újabb góllal tovább javítja a saját csúcsát.

AZ ÖTÖDIK BL-GYŐZELEM. Az argentin zseni eddig négyszer (2006, 2009, 2011, 2015) nyerte meg a Bajnokok Ligáját, májusban jöhet az ötödik, és akkor már csak eggyel lesz elmaradva Paco Gento hatos csúcsától.

(Sport TV)