Egy tökéletes gépezet nyomában • SportTV

Egy tökéletes gépezet nyomában

2018. 01. 08. 16:32    
Olvasási idő: 2 perc

A kézilabda Európa-bajnokság, valamint a Barcelona és a Real Madrid között egyre csak növekvő távolság vélt és valós okai lesznek a Harmadik Félidő hétfő esti adásának fókuszában.

A kézilabda Bajnokok Ligájában még mindkét fronton szünetet tartanak, viszont pénteken Horvátországban megkezdődik a férfi Európa-bajnokság, így mi mással is tölthetnénk ki a Harmadik Félidő kézilabdás részét, mint a magyar csapattal és a tornával kapcsolatos érdekességekkel. Ráadásul a stúdióban döntő többségben lesznek az egykori és mai válogatott játékosok, hiszen a négy szakértői székből hármat ők foglalnak el: a kakukktojás Matuz Krisztián mellett Borsos Attila, Pásztor István és a mostani gárdából a keretszűkítésnél kimaradó Harsányi Gergely ük majd az asztalnál és állja a Fazekas Erzsébet, Petur András műsorvezetőkettős rohamát.
Szóba kerül természetesen, hogy egy év után újra világversenyen találkozunk az olimpiai bajnok Dániával (tavaly a vb-n a nyolcaddöntőben mi nyertünk, most viszont már a csoportkörben jöhet a parti), hogy a tavalyi vb-7. helyhez képest most mire lehet számítani, hogy kik lehetnek a kulcsemberek és hogy mik lehetnek a kulcspillanatok. Borsos Attila videós elemzésekkel is készült a hétvégi svéd meccs „segítségével”, és hát aligha árulunk el titkot azzal, hogy mindenki meríteni akar Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány őszi, veszprémi munkásságából is.
Majd vidáman áttérünk a spanyol futballra, annál is inkább, mert a tabella úgy fest, mint valamikor sok-sok évvel ezelőtt. Se. A Celta Vigo elleni döntetlen után ugyanis a Real Madrid már nem csupán amiatt negyedik, hogy van egy elmaradt meccse, hanem azért, mert minden szempontból ott a helye jelenleg. A vesztett pontokat tekintve 13, a szerzetteket illetően pedig 16 pont a lemaradása a Barcelonával szemben, de az Atlético Madrid mellett immár a Valencia is „tisztán” megelőzi. Ennek oka lehet például az a fajta botrányos védekezés, amit a Balaidosban előadott a csapat: az első vigói gól előtt a szélsőhátvédek, a másodiknál pedig a belső védők rontottak méreteset. De nem mehetünk – és nem is megyünk! – el szó nélkül Cristiano Ronaldo formája mellett sem, főleg, ha mellétesszük Gareth Bale produkcióját.
A Barcelonánál bezzeg nincsenek ilyen gondok, ott legfeljebb az a probléma, kit méltassunk jobban? A 400. bajnokiján is gólt szerző Lionel Messit? A saját fontosságukat két gólnál is megmutató szélsőhátvédeket? A ki- és lepattanókra elsőrangúan érkező Paulinhót? A keretet mesterien forgató Valverdét? És mi lesz a katalánokkal, amikor a teljes fegyvertár a rendelkezésükre áll, egy immár egészséges Dembelével, valamint a szerződése után beilleszkedő Philippe Coutinhóval?
A Hajdu Attila, Hevesi Tamás, Nyilasi Tibor, Puhl Sándor, Várhidi Péter ötös ezeket a kérdéseket is megválaszolja az élő műsorban!

(Sport TV)

A Sport1-en 20 órától élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című show-műsorral.