Míchel utolsó (?) lehetősége • SportTV

Míchel utolsó (?) lehetősége

2018. 01. 12. 09:21    
Olvasási idő: 2 perc

Ezúttal péntek este is közvetítünk a LaLigából. Az „őszi” záró forduló első mérkőzésén az ebben a bajnokságban a korábbiaknál masszívabb Getafe a kiesés ellen harcoló Málagát fogadja.

A madridiak első félévét inkább a sikeres jelzővel illethetjük, ha a korábbi esztendők eredményeire tekintünk. A madridi kiscsapat esztendőkön át a kiesőzónában végzett, 2016-ban alá is merült a másodosztályba, de sikerült az azonnali visszajutás, méghozzá az osztályozó rögös útján. Ehhez képest most aktuálisan újoncként ötvenszázalékoshoz közeli eredményt produkált, ráadásul 7 veresége közül 5-ször előtte állótól szenvedett vereséget, emellett a valenciaiak ellen remekelt: elvette a Valencia veretlenségét, egy négyest rúgott a Villarrealnak. Idegenben meg ikszelt a Levantével. A keret összetételében spanyol szinten viszonylag kevés a légiós, ha a 15:13-as arányt annak tekintjük. José Bordalas remek társaságot rakott össze belőlük, amelynek fő erénye stabil védekezése. Csupán 18 kapott gólja holtversenyben az 5. helyre rangsorolja a liga csapatai között.
A vendég Málaga egy-két felvillanástól tekintve végig szenvedte az őszi idényt. Csoda, hogy az ex-Real-sztár Míchel még a kispadot melegíti, a Marca a „Míchel végtelen élete” ironikus címmel vezeti fel a péntek esti meccset, utalva rá, hogy a klubvezetők bizalma sem tarthat örökké. Ha a táblázatszomszédokat nézzük, a sereghajtó Las Palmas, a Málagát megelőző Alavés és Deportivo is már cserélt edzőt az idényben, s alighanem erre a sorra jut Míchel is, ha gárdája nem alkot maradandót a fővárosban. Ebben segíthet a még mindig csak 29 esztendős Alberto Bueno, akit a napospartiak a Portótól vettek kölcsön a téli átigazolási időszakban. Az annak idején a Valladolidban és a Rayóban remeklő csatár sokat lendíthet az andalúzok támadójátékán, neki egyedül 48 LaLiga-gólja van, négy csatártársának, Borja Bastónnak, Rolánnak, Penarandának és en-Neszirinek együtt 29…
(Élvonalbeli örökmérlegük: 20 mérk.–8 Getafe-győz.–2 döntetlen–10 Málaga-győz./23–29-es gólkülönbség; Madridban: 10–7–0–3/12–10; legutóbb a 2015–16. idényben: Madridban 1–0, Málagában 0–3.)

LALIGA SANTANDER, 19. forduló. Sport2 20:45 Getafe CF–Málaga CF (kommentátor: Farkas Norbert)