Az EHF-nél Final4-es a Veszprém • SportTV

Az EHF-nél Final4-es a Veszprém

2018. 02. 07. 15:45    
Olvasási idő: 2 perc

A „tavaszi” rajt előtt az EHF még gyorsan kiadta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája legújabb szubjektív erősorrendjét, amelyben a Telekom Veszprém a harmadik, a MOL-Pick Szeged pedig a kilencedik helyen áll.

Az EHF összeállította a férfi kézilabda Bajnokok Ligája legfrissebb erősorrendjét (power ranking), amelyben a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged is a legjobb 10 között szerepel. A szubjektív rangsorban a Veszprém a Final Fourba jutást érő harmadik helyen tanyázik, a Szeged pedig a nyolcad- és a negyeddöntő határát jelentő kilencedik helyen billeg.
Nézzük, hogyan vélekednek a szakemberek a magyar csapatokról!
Veszprém: „A Veszprém nagy második félidőre készül a szezonban, azok után, hogy téli csúcsigazolása, Petar Nenadics már a Bajnokok Ligája idei kiírásában is szerepelhet. A magyar válogatottal az Eb-ről korán kieső Ljubomir Vranjes klubcsapata számára a Kiel és a Flensburg elleni idegenbeli mérkőzés jelenti a legnagyobb kihívást. A B-csoportban az éllovas PSG-vel szembeni ötpontos hátrány azt jelenti, hogy a Veszprémnek a hosszabb úton kell végigmennie, ha sorozatban ötödször is ott akar lenni a Final Fourban.”
Szeged: „Dacára a jelentős akadályoknak, a Löwen, a Vardar és a Barcelona elleni idegenbeli mérkőzésnek, az EHF újságírói sokat várnak a Szegedtől. Talán ebben a spanyol edzők általános befolyása is benne van, hiszen a közelmúltban hárman is kontinensbajnoki címet nyertek csapatukkal: Európában Jordi Ribera (Spanyolország), Ázsiában Valero Rivera (Katar), Afrikában pedig Toni Gerona (Tunézia). Juan Carlos Pastornak rengeteg ideje volt a felkészülésre, mert a magyar válogatott a vártnál sokkal hamarabb tért haza az Európa-bajnokságról. A nehéz program és a korábbi forma dacára a Szeged ott lesz a legjobb 16 között.”

(Sport TV)

AZ EHF BL POWER RANKINGJE
1. PSG, 2. Vardar Szkopje, 3. Telekom Veszprém, 4. Flensburg, 5. Nantes, 6. RN Löwen, 7. Barcelona, 8. Kielce, 9. MOL-Pick Szeged, 10. Meskov Breszt

A Sport1-en szerdán 19 órától élőben közvetítjük a THW Kiel-Telekom Veszprém kézilabda BL-mérkőzést.