A Szeged „Barca-formát” szeretne • SportTV

A Szeged „Barca-formát” szeretne

2018. 02. 11. 08:24    
Olvasási idő: 2 perc

Két férfi és egy női mérkőzést közvetítünk élőben vasárnap a kézilabda BL-hétvégéről. A három találkozó közül egynek van magyar szereplője, a másik kettő közvetetten érinti egy-egy csapatunkat.

Kora délután a Fradi középdöntő csoportjából, a 2.-ból mutatjuk elsőként a Thüringer HC–Metz összecsapást. Iveta Luzumová, a németek cseh frontembere könnyen megdöntheti a női BL gólcsúcsát. Jelenleg 68 gólnál tart az idény első 8 meccse után, ez egészen kiváló, 8.5 gólos mérkőzésenkénti átlagot jelent. Az irányító csapata összes találatának 35%át jegyzi, de most egy olyan védelemmel kerül szembe, amelyből 6 játékost világbajnokká avattak múlt decemberben. A szlovén jobbátlövő Ana Gros is kiváló formába lendült. 10 gól szerzett a múlt héten az FTC ellen, amelyekkel a francia együttes közel került ahhoz, hogy a második egymást követő évben is eljusson a sorozat negyeddöntőjéig. A metziek kiváló hangulatát fokozta a bejelentés, hogy a következő idénytől egy újabb világbajnok, az irányító Gonsiane Niombla is a csapatot erősíti és érkezik majd a lengyel válogatott Aleksandra Zych is.
A két együttes tavaly a csoportkörben szerepelt azonos négyesben, akkor mindketten hazai pályán legyőzték riválisukat, a németek 28–25-re nyerték meg a maguk meccsét.

A középső összecsapás a minket leginkább érdeklő RN Löwen–MOL-Pick Szeged csata. A szegediek meglehetősen hullámzó formában játszottak az egész idényben, a csúcsot kétségkívül a Barcelona legyőzése jelentette, amely előtt hosszas nyeretlenségi sorozatban volt a Pick. Most nincs ennyire tartósan rossz széria, de már a bajnokságban jócskán a nagy rivális Veszprém mögött tart a csapat, és bizony a továbbjutást jelentő hat közé kerülés se teljesen biztos a Bajnokok Ligájában. A Tisza-parti együttes jelenleg 8 ponttal az 5. a táblázaton, éppen a Löwenhez utazik, amely előtte áll és 3 ponttal többet is szerzett. A tét tehát, hogy a német bajnok végleg leszakítja-e a szegedieket, vagy egy esetleg szenzáció után csupán egy ponttal marad előtte. A szegediek idény eleji igazolása, az izlandi Stefan Rafn Sigurmannsson korábban négy évet töltött az ellenfél soraiban. „Először megyek vissza azóta, hogy eljöttem onnan. Örülök, hogy velük játszunk, mert sok barátom van még mindig a csapatban, jó lesz velük találkozni. Imádok kézilabdázni, szóval nagyon várom már, hogy ismét elinduljanak a Bajnokok Ligája-találkozók, mert az Európa-bajnokság miatt kicsit hosszú volt a szünet” – nyilatkozta a klubhonlapnak a balszélső.
Mindenesetre a favorit a hazai együttes, amely a szegedi győzelmével billentette teljes egyensúlyba a két együttes eredménymérlegének nyelvét. „Barcelona-szintű” bravúrra lenne szüksége Carlos Pastor csapatának, hogy ponttal vagy pontokkal távozzon Németországból.
(Nemzetközi kupamérlegük: 9 mérkőzés, 4-4 Löwen és Szeged-győzelem, 1 döntetlen, 153–141-es gólkülönbség. Legutóbbi mérkőzés: Szeged–Löwen 31–34 (14–19), 2017. november 5., BL-csoportmérkőzés)

A nap zárómérkőzése újabb férfimeccs. Ezúttal a Veszprém csoportjából mutatunk egy rangadó jellegű összecsapást, amelyen a jelenleg 2. helyen álló, 14 pontos Flensburg-Handewitt a táblázat 5. helyezettjét, a sorozat tavalyelőtti bajnokát, a Kielcét (8 pont) fogadja. A lengyel együttes 5 (!) pont hátrányban van a 4. Kiel mögött, gyakorlatilag csak győzelemmel csökkenthet amúgy tetemes deficitjén.

(Sport TV)

Sport1 14:00 Thüringer HC–Metz Handball női kézilabda BL 2. középdöntő csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Matuz Krisztián); Sport1 16:30 Rhein-Neckar Löwen–MOL-Pick Szeged VELUX EHF BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 19:00 Flesnburg-Handewitt–PFE Vive Tauron Kielce VELUX EHF BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András)