Szegedi bravúrkísérlet a Palauban • SportTV

Szegedi bravúrkísérlet a Palauban

2018. 03. 04. 10:17    
Olvasási idő: 2 perc

Két mérkőzést közvetítünk vasárnap a kézilabda BL-ből, egy nőit és egy férfit. Előbbi csak ellenfél-szempontból lehet érdekes – ki lesz a Győr ellenlábasa? – , utóbbi a négy magyar részvevő negyedikjének közvetlen fellépése. Eddig három meccsből három győzelem a hétvége mérlege, de az igazán nagy „durranás” a negyedik lenne.

THÜRINGER HC–BUDUCSNOSZT

A 2. csoportos női meccsen szereplő két együttes 8-szor találkozott az elmúlt 7 évben, a németek mindössze egyetlen győzelmet arattak csak, öt évvel ezelőtt a csoportkörben. Egy hónappal ezelőtt a montenegróiak 29–21-re nyertek otthon. Herbert Müller edző tanítványai pont nélkül kezdték a középdöntőt, ám akár a negyeddöntőt is elérhetik szerencsés esetben. „Az elmúlt hetekben elért eredményeink optimizmusra adnak okot. Mindent megteszünk a győzelemért” – mondta Müller mester.
A montenegróiak kiváló védekezésükben bíznak. Múlt héten ugyan éles meccsen kikaptak az FTC-től 24–23-ra, de töretlenül bíznak magukban. „A tehetség és a minőség az FTC oldalán állt, de ez nagyjából minden meccsről elmondható ebben az évben. De büszke vagyok arra, ahogy a játékosaim játszottak, erre lehet építeni a továbbiakban is” – nyilatkozta Dragan Adzsics, a montenegróiak edzője.
A vendégek győzelem esetén sem léphetnek előrébb a negyedik helyről, de egy ponttal véglegesítenék ezt a pozíciójukat. A németek csak akkor juthatnak tovább, ha megnyerik a vasárnapi meccset. majd az utolsófordulóban több pontot szereznek Metzben, mint amennyit a Buducsnoszt hazai pályán elét a csoportelső Vardar ellen.

BARCELONA–SZEGED

Furcsa meccset játszanak a Palau Blaugranában. Lényegében csak a Barca dzámára van tétje, a Szeged ugyansi „be van betonozva” az ötödik helyre – vereséggel sem eshet hátrébb, győzelemmel sem léphet előrébb. Ugyanakkor az ötszörös BL-győztesnek reménye van még a második hely megszerzésére az A-csoportban. Az elsőre már nincs, ha győzelemmel eléri a 20 pontot, amennyi a listavezető Vardarnak és a második Nantes-nak már megvan, hármas holtversenyben az egymás elleni eredményekkel a macedónok mögött marad, de a Nantes-ot megelőzi. Ha csak kettes a holtverseny – a franciák már befejezték szereplésüket – , akkor az egymás elleni eredmény a Barcának kedvez a Nantes-tal szemben. Márpedig a 2. hely értékes – elérője a nyolcaddöntőben az Ademar Leon–Montpellier párharc győztesével küzd meg (első meccs 24–28 Spanyolországban), a csoportharmadik viszont a Meskov Breszttel meccsel. Az 5. Szeged a nyolcaddöntőben az A-csoport negyedikjével, a Kiellel vagy a Kielcével küzd meg a negyeddöntőbe jutásért.
A két együttes 1978 óta eddig 17 alkalommal csapott össze, s a szegediek mindössze 4-szer nyertek. Ám negyedszerre – éppoly esélytelenül, mint most – éppen ebben a kiírásban győzött Carlos Pastor mester együttese, három góllal Szegeden. Az esélytelenség most is csiholhat bravúrt – amely ezúttal nem jobb helyet, de sokkal nagyobb önbizalmat eredményezhetne a Tisza-parti gárdának a nyolcaddöntőre.
(A két együttes kupamérlege: 17 mérkőzés, 13 Barcelona-győzelem, 4 Szeged-győzelem, 472–408-as gólkülönbség. A legutóbbi mérkőzés: Szeged–Barcelona 31–28 (16–13), 2017. november 18., csoportmérkőzés)

(Sport TV)

Sport1 14:45 Thüringer HC–Buducsnoszt Podgorica női BL-középdöntő 2. csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:15 FC Barcelona-Lassa–MOL-Pick Szeged VELUX EHF BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Juhász István)