City: könnyed lépés a negyeddöntőbe • SportTV

City: könnyed lépés a negyeddöntőbe

2018. 03. 07. 08:04    
Olvasási idő: 2 perc

Az öt angol BL-nyolcaddöntős csapatból három döntetlent játszott az első találkozón, kettő viszont elsöprő győzelmet aratott idegenben. A Liverpool kedden könnyedén őrizte meg tetemes előnyét, s ez a célja a Manchester Citynek is, amely ebben az idényben egy kivétellel minden sorozatban kiválóan teljesít.

A City nincs messze a tökéletes idénytől. 43 találkozóból mindössze hármat veszített el az idényben, s ezekből mindössze egy volt a “sorsdöntő”. A Sahtartól a BL-ben akkor kapott ki az együttes, amikor már megvolt a továbbjutás, sőt a csoportelsőség is. A bajnokságban a Liverpoolban elszenvedett 3–4 idején 15(!) ponttal vezette a Premier League-et. Egyedül a Wigan Athletic elleni február 19-i 0–1 jóvátehetelen, hiszen azzal – komplett csapatával felállva – kiesett az együttes az FA-kupa nyolcaddöntőjében, azaz erróől a trófeáról le kellett mondania. Korábban már megnyerte az EFL Cup néven futó ligakupát, maradt két sorozat, amelyben továbbra is fennáll a győzelem lehetősége. Az igazi erőpróba persze a BL, hiszen a bajnoságban akkora az együttes előnye, hogy akár már áprilisban elnyerheti a trófeát, sőt első ízben a Premier League históriájában akár a 100 pontos határt is elérheti.

Gyakorlatilag a BL-negyeddöntő is megvan, a nemzetközi kupák 63 éves történetében 4 együttes tudott négygólos hátrányból fordítani – egyik sem idegenben. A Basel éppúgy csupán a szép búcsúban reménykedhet, mint a Porto egy nappal korábban a Liverpool ellen, többen aligha. A helvét bajnok nemzetközi kupameccsen 13-szor lépett fel Angliában, 1 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség mérleggel. Az az egyetlen győzelem is BL-csoportkörben született és az égvilágon semmiről sem döntött: nyitó mérkőzés volt a Stamford Bridge-en, a végén a Chelsea nyerte a csoportot, a Basel harmadikként az Európa-ligában folytatta.
Szóval, csak abban reménykedhetünk, hogy tét nélküli találkozón a BL rangjához illő meccset láthatunk, ha nem is öröm-, de színvonalas játékkal. Liverpoolban ez nem jött be, hátha ötven kilométerrel odébb sikerül…

(Sport TV)

Sport1 20:00 Manchester City–FC Basel BL-nyolcaddöntő, visszavágó (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hajdu Attila, Hegyi Iván és Nyilasi Tibor); Sport1 22:45 összefoglaló, benne kb. 20 perc a Paris St.-Germain FC–Real Madrid BL-nyolcaddöntő visszavágóról (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hajdu Attila, Hegyi Iván és Nyilasi Tibor)