Női kézis BL-szuperszombat • SportTV

Női kézis BL-szuperszombat

2018. 03. 10. 08:00    
Olvasási idő: 2 perc

Négy középdöntős mérkőzést tűztünk a műsorra szombaton a női Bajnokok Ligája záró középdöntő fordulójából, a Győr csoportjának valamennyi találkozóját és egy délszláv presztízsrangadót az FTC szextettjéből is. Hármat élőben, egyet felvételről láthatnak a (női) kézilabda kitartó hívei.

ROSZTOV-DON–CSM BUCURESTI

Az 1. csoportban – amelyben a Győr a listavezető és a csoportgyőzelem első számú várományosa is ­– csúcsrangadót rendeznek Oroszországban. A helyi, rosztovi együttes a tavalyelőtti BL-győztes CSM ellen a második helyért lép pályára, amelybnból elvileg lehet csoportgyőzelem is, de erre ne is gondoljunk! (Ehhez az kellene, hogy az ETO ne győzze le a Krimet, vagy ha a rosztovi meccs döntetlen, kikapjon a szlovénektől – erre meg aztán pláne ne gondoljunk!…) Amelyik csapat nyer – győri siker esetén – második, s egyben az FTC várható negyeddöntős ellenfele is. (Hogy ne így legyen, ahhoz a 2. csoportban is nagy meglepetéseknek kellene történniük.) Ami bizonyos: a Rosztov eddigi négy hazai mérkőzése mindegyikét megnyerte, az ETO-t egy-, másik három ellenfeléből kettőt 7, egyet 10 gólos vereséggel küldve haza. A bukarestieknek így mindenképpen meg kell törniük a nagy sorozatot, hogy megelőzzék házigazdájukat vagy győzelemmel vagy 22-nél magasabb gólszámú döntetlennel. Ehhez persze az EHF által a hónap legjobb játékosának megválasztott Paula Ungureanu kapusnak minimum februári bravúrsorozatát folytatnia kellene.

GYŐRI ETO–KRIM LJUBLJANA

Napra pontosan a szombati meccs előtt egy hónappal a győriek elegáns, magabiztos, 9 gólos győzelmet arattak a szlovén fővárosban. Az erre való visszaemlékezéssel kezdte mondandóját Ambros Martín vezetőedző a győri klub honlapjának adott videointerjújában. „Tény. Hogy Szlovéniában remek munkát végeztünk. Innentől kezdve az lesz a feladatunk, hogy ezt megismételjük szombaton is. Mindenképpen győzni akarunk, hiszen az már eldőlt, hogy az első vagy a második helyen végzünk a csoportban, már csak a pontos helyezés a kérdéses. De talán ennél is fontosabb, hogy az elmúlt két vagy három meccsen nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Rengeteg önbizalommal játszottunk, ezt szeretném látni most is a csapaton” – nyilatkozta a spanyol mester.
A két csapat között akkora a tudáskülönbség, hogy a zöld-fehéreknek igencsak gyengén kellene játszaniuk, hogy akár csak szorosabb mérkőzés is alakuljon ki. Mi azonban reméljük, az ETO képes lesz legalább olyan teljesítményre, mint múlt héten Dániában, s akkor vasárnaptól már készülhet a másik csoport negyedikje, a montenegrói Buducsnoszt elleni negyeddöntő páros mérkőzésre.

BUDUCSNOSZT PODGORICA–VARDAR SZKOPJE

Ennek a mérkőzésnek tényleg csak presztízstétje van, hiszen a mérkőzés eredményétől függetlenül a macedón Vardar megnyeri a 2.csoportot, házigazdája, a montenegrói Buducsnoszt pedig mindenképpen a negyedik helyen végez. Így aztán egyik csapat sem „vágja fel az ereit”, azaz igazi örömkézilabdára számíthatnak a kézilabdafanok. Ráadásul a mérkőzés gálajellegét erősítheti, hogy a Vardar így, ezzel a csapattal utolsó alkalommal lép fel a BL középdöntő csoportjában, hszen a klubot támogató orosz milliárdos az idény végén beszünteti a csapat – és a hasonlóan szupererős, BL-védő férfiegyüttes – fenntartását, és már most tudni, hogy a nemzetközi sztársereglet szétszóródik a szezon után a szélrózsa minden irányába. Természetesen az igazi búcsúmeccs a macedónok számára a negyeddöntő hazai visszavágója lesz a másik csoport két dán együttesének egyike vagy a Krim (igaz, erre írtuk már, ne is gondoljunk!…) ellen.
Amúgy az említett dán házirangadót – Midtjylland–Nyköbing – felvételről prezentáljuk nézőinknek későn este.

(Sport TV)

Sport1 13:45 Rosztov-Don–CSM Bucuresti női BL-középdöntő 1. csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:00 Győri ETO Audi KC–RK Krim Mercator Ljubljana női BL-középdöntő 1. csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Petur András, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 19:30 ZSRK Buducsnoszt Podgorica–RK Vardar Szkopje női BL-középdöntő 2. csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Tóth Tínea); Sport1 22:15 FX Midtjylland–Nyköbing Falster Handboldklub női BL-középdöntő 1. csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila);