Feltörhetetlen barcelonai beton • SportTV

Feltörhetetlen barcelonai beton

2018. 03. 16. 08:15    
Olvasási idő: < 1 perc

A Barcelona nem csupán Lionel Messinek, de a remek védelmének is köszönheti, hogy menetel a Bajnokok Ligájában. A gárda mindössze két kapott góllal lett negyeddöntős, ennél kevesebbel a BL-ben még senki sem került be a legjobb nyolc közé.

Willian (Chelsea) és Dimitrisz Nikolau (Olympiakosz) az a két játékos, aki a Bajnokok Ligája 2017-18-as kiírásában be tudott találni a Barcelona kapujába. A katalánok nyolc BL-meccs után mindössze két kapott góllal lettek BL-negyeddöntősök, a sorozat 1992-es „átnevezése” óta még senki sem jutott el ilyen kevés kapott góllal eddig. A két gól különösen annak fényében elképesztő, hogy a további hét negyeddöntős mindegyikének volt legalább egy olyan meccse, hogy két gólt kapott, sőt, a Manchester Cityt leszámítva mindenkinek volt három kapott gólos fellépése is.
A 4-4-2-es és a 4-3-3-as felállást is alkalmazó Ernesto Valverde csapata a Chelsea-től és az Olympiakosztól is egy-egy gólt kapott, a Juventustól és a Sportingtól egyet sem. Persze, Messi az Messi, de azért ebben az idényben a védelme miatt is lehet rettegni a Barcelonát, hiszen a Piqué és Umtiti vezette hátsó alakzat ragyogóan működik. Ha pedig ezen a falon átjutnak a riválisok, még mindig ott van az ihletett formában védő Ter Stegen. A Chelsea elleni nyolcaddöntő-visszavágó egyébként már a 29. olyan tétmeccs volt (a 46-ból) a szezonban, amelyen a katalánok gólt sem kaptak.

A Sport1-en 11:45-től élőben közvetítjük a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását.