1 millió követője van az új Messinek • SportTV

1 millió követője van az új Messinek

2018. 03. 18. 18:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Xavi Simons a Barcelona egyik új reménysége. A mindössze 14 éves holland srác a közösségi médiában máris sztár, az Instagramon 1 millió követővel büszkélkedhet.

Az egyértelmű, hogy a social media ma már ugyanúgy hozzátartozik a labdarúgáshoz, mint, mondjuk, a játékosügynökök, de azért az mégis csak durva, ami a Barcelona egyik 14 éves tehetsége körül zajlik. Xavi Simons ugyanis immár 1 millió követővel büszkélkedhet, ami még annak fényében is döbbenetes, mire képes a labdával, illetve hogy vele kapcsolatban (is) elhangzott már az „új Messi” „jelző”.

Ami különösen döbbenetes, hogy a holland kissrácnak már saját csapata van a közösségi médiában való megjelenések koordinálására. Xavi Simonsnak is van elég feladata, hiszen a futball és az iskola mellett a meccsein megjelenő autogramvadászok igényeit is ki kell szolgálnia. A tehetség az édesapjától örökölte a labdarúgás szeretetét, Regillio Simons a holland és a japán élvonalban is futballozott (a legtöbb profi meccsét, százat a Fortuna Sittardban játszotta), visszavonulása után pedig az Ajax akadémiáján is edzősködött.

(Sport TV)