Kihasználni a színhelycserét! • SportTV

Kihasználni a színhelycserét!

2018. 03. 21. 09:15    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdára került a szegediek BL-nyolcaddöntője, s ráadásul felcserélődött a helyszín is. Mivel a német együttesnek szombaton kora este hazai pályán rangadója van a Bundesligában a listavezető Rhein-Neckar Löwennel – s ezt az időpontot gyakorlatilag nem lehetett megváltoztatni – , a kielieknek két napon belül két meccset kellett volna játszaniuk, utazással megspékelve. Végül kompromisszumos megoldás született: a pályaválasztói jogot felcserélték, viszont a BL-nyolcaddöntőt közös megegyezéssel előrehozták szerdára.

A szegediek az utóbbi hetekben remek formába lendültek, még az örök vetélytárs Veszprémet is sikerült évtizedes szünet után idegenben legyőzniük,
Ellenfelüket az alábbiakban mutatta be a klubhonlap, a pickhandball.hu.
„A Kiel vezetőedzője 2008 óta az izlandi Alfred Gíslason, akivel a klub hatszoros bajnok, ötszörös kupagyőztes, négyszeres szuperkupagyőztes. A BL-serleget kétszer emelhették a magasba, de 2011-ben a nem hivatalos klubvilágbajnokságot is megnyerték a zebrák az 58 éves trénerrel.
A német rekordbajnok azonban nem zárt túl jó évet 2017 nyarán, mivel zsinórban másodszor bukta el a Bundesliga pontvadászatát a Rhein-Neckar Löwennel szemben, valamint a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe sem jutott be.
A nyáron leigazolták 1+1 évre, majd januárban meghosszabbították szerződését a szlovén válogatott irányítónak, Miha Zarabecnek, aki Domagoj Duvnjak sérülése miatt érkezett az észak-német klubhoz júliusban. Rajta kívül két szélsőt igazoltak, Emil Frend Öfors kényszermegoldásként érkezett csak erre az idényre, mivel a dominikai származású Raúl Santos szintén sérüléssel bajlódott az ősszel. A jobbszélen a visszavonuló Sprengert fiatal honfitársa, Ole Rahmel váltotta.
A kieliek bajnoki idényét meghatározták a sérülések – még tavasszal is volt olyan meccs, amikor Gíslason hat játékosára nem számíthatott –, azonban a legutóbbi Bundesliga-mérkőzésen az Erlangen ellen (29–24) hazai pályán már csak René Toft Hansen hiányzott emiatt, míg Christian Zeitz a klubbal való jogi vitája miatt nem volt keretben.

Fotó: ehfcl.com

Fotó: ehfcl.com

A THW Kiel a 25. fordulót követően a német férfikézilabda-bajnokság hatodik helyén áll 33 ponttal. Tizenhat győzelem, egy döntetlen, nyolc vereség. Február óta a pontvadászatban három meglepő vereséget is begyűjtöttek Vujinék. Magdeburgban és Hannoverben sem tudtak győzni, míg a Wetzlar Kielből vitte el a pontokat.”Ami a BL-szereplést illeti, a Kiel a B-csoport 4. helyén végzett, 7 győzelemmel, 2 döntelennel és 5 vereséggel. Hazai mérlege azonban kiváló: 3 győzelmet aratott, csak a bombaerős PSG-től és a 2016-os BL-győztes Kielcétől kapott ki, míg a honi vetélytárs Flensburggal ikszelt.A Szeged – csak emlékeztetőül – 6-1-7-tel, 13 ponttal lett 6. az A-csoportban, idegenben győzött Zágrábban, Plockban és a Löwen ellen (!) is, ugyanakkor kikapott Nantes-ban, Kristianstadban, Szkopjéban és Barcelonában is. A Löwen elleni siker biztató és előremutató, két statisztikai adat azonban a Pick ellen szól a múltból. Még sosem nyert Kielben és a THW még sosem vesztett a kieséses rájátszás első körében (méghozzá 17 alkalomból, miközben a szegdiek csupán 4-szer érték el a negyeddöntőt). Mindkettőn változtathatnának a szegediek. Az első – nagy – lépést szerda este kellene ehhez megtenni Carlos Pastor együttesének. Hogy azután a szíbnhelycsere miatt otthobi visszavágón, saját közönsége előtt léőhessen tovább a legjobb nyolc közé.
A mérkőzést – rangjához, tétjéhez méltóan – a helyszínről kommentálják munkatársaink.

Sport1 18:30 THW Kiel–MOL-Pick Szeged Velux EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Vadkerti Attila)