Férfi kézis szuperszombat az S1-en • SportTV

Férfi kézis szuperszombat az S1-en

2018. 03. 24. 08:19    
Olvasási idő: 2 perc

Az európai kézikupák a nyolcaddöntők fázisában, illetve a csoportkör hajrájában tartanak. A Szeged már túl van a kieli fellépésén, a Veszprém vasárnap játszik Dániában, ám nem magyar érdekeltségű két Bajnokok Ligája-mérkőzést és egy kiválónak ígérkező EHF-kupa-csatát is mutatunk a Sport1 csatornán szombaton.

PGE VIVE KIELCE–RHEIN-NECKAR LÖWEN

A tavalyelőtti győztes Kielce (ki ne emlékezne a mai napig hátborzongató, Veszprém elleni döntőre…) a jelenleg a német bajnokságban vezető Löwennel mérkőzik a negyeddöntőbe jutásért.
A német együttes az elmúlt három évben egyaránt elmulasztotta a negyeddöntőbe jutást – sorozatban a Szeged, a Zagreb és a Kiel ellen maradt alul. Legutóbb négy éve járt a legjobb nyolcban a Löwen, akkor éppen a Kielcét múlta felül. Az volt Talant Dujsebajev edzői bemutatkozása a lengyel bajnok kispadján.
Három korábbi Löwen-játékos erősíti jelenleg a Kielcét – Slawomir Szmal, Karol Bielecki és Krzysztof Lijewski. Mindhárman tagjai voltak a 2016-os BL-győztes kielcei alakulatnak is. A pocsékul sikerült start után a lengyel bajnok összekapta magát a folytatásra, s végül befutott az 5. helyre a B-csoportban. Közben a német ellenfelekkel szemben veretlenek maradtak: kétszer megverték a Kielt és mindkétszer ikszeltek a Flensburggal. Nem mellesleg mindketten vezetik hazájuk bajnokságát is. A győztes „jutalma”: a Paris St.-Germainnel mérkőzhet a Final fourba jutásért.

KRISTIANSTAD–FLENSBURG

A nyolcaddöntőbe jutás a svédek eddigi legnagyobb nemzetközi sikere. Ola Lindgren vezetőedző együttese az utolsó fordulóban Zágrábban aratott győzelemmel kvalifikálta magát a rájátszásra, első ízben históriája során.
Természetesen a 2014-es BL-győztes Flensburg esélyesebb a továbbjutásra. A Handewitt a Bundesliga egyik „legsvédebb” csapata, soraiban Mattias Anderssonnal, Tobias Karlssonnal, Hampus Wannével és Jim Gottfridssonnal, akik nagy kedvvel utaznak haza, ahol a fanatikus szurkolók alighanem remek hangulatot teremtenek a mérkőzés számára.
A Flensburg a 3. helyen végzett csoportjában a PSG és a Veszprém mögött. Csak egyszer – 2014–15-ben – esett ki a nyolcaddöntőben, a másik tíz alkalommal egyformán elérte a negyeddöntőt.
A párharc győztese a Montpellier–Barcelona nyolcaddöntő továbbjutójával mérkőzik meg a nyolc között.

ST.-RAPHAEL–FÜCHSE BERLIN

A B-csoport csúcsmeccse a francia és a német klassziscsapat összecsapása. A négyest a Saint-Raphael vezeti a maximális 8 ponttal, őt követi a Füchse 6-tal. A franciák az első fordulóban 26–21-re nyertek a német fővárosban, így már egy döntetlen is a csoportelsőségüket jelentené egy mérkőzéssel a fázis befejezése előtt. Ezt a végső sikert legalábbis elodázná egy Füchse-győzelem francia földön. Mivel a Magdeburg rendezőként már a kupasorozat Final fourjának részese, csak a három legjobb csoportmásodik folytathatja a küzdelmet. Ami azt is jelentheti, 8 pont összegyűjtése a hat találkozón még nem jelenti feltétlenül a rájátszásban való részvételt.

(Sport TV)

Sport1 15:45 PGE Vive Tauron Kielce–Rhin-Neckar Löwen VELUX EHF BL-nyolcaddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Pásztor István); Sport1 17:45 IFK Kristianstad–SG Flensburg-Handewitt VELUX EHF BL-nyolcaddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Pásztor István); Sport1 20:30 Saint-Raphael Var Handball–Füchse Berlin EHF-kupa, B-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Pásztor István)