A Szegednek talán sikerül... • SportTV

A Szegednek talán sikerül…

2018. 04. 01. 07:55    
Olvasási idő: 2 perc

Négy BL-mérkőzés – két élő és két felvett – is a műsorunkba kerül a VELUX BL-ből vasárnap. Persze, ebből egy legalább háromszor annyira érdekes számunkra, mint a másik három összesen. Ez a szegediek visszavágója, akik éppúgy hétgólos hátránnyal vágnak a maguk hazai mérkőzésének, mint a veszprémiek egy nappal korábban…

MOL-PICK SZEGED–THW KIEL

„Ez volt a legjobb hetünk a szezonban” – mondta Alfred Gíslason, a német Kiel izlandi edzője azután, hogy szerdán tanítványai 29–22-re legyőzték a Szegedet a BL-nyolcaddöntő első találkozóján, majd vasárnap 27–22-re megverték a Löwent a Bundesliga csúcsrangadóján. „Önbizalommal telve utazunk Magyarországra, bár értékeljük a Szeged játékerejét hazai pályán” – nyilatkozta a németek horvát csapatkapitánya, Domagoj Duvnjak.
A Kiel még sohasem esett ki a BL-ből a nyolcaddöntőben – most kiderül, meg tudja-e ismételni saját történetét Szegeden. 2014–15-ben ugyanis a negyed-, egy évre rá a nyolcaddöntőben búcsúztatta a Picket a Bajnokok Ligájából.
Az első találkozón a THW 40 perc után törte meg a Szeged ellenállását, főként kapusa, Niklas Landin remekléseinek köszönhetően. A MOL-Pick hazai szereplése meglehetősen eklektikus az idényben. Pontot vett el a Vardartól, legyőzte a Barcelonát, ugyanakkor viszont vereséget szenvedett a Plocktól és a Löwentől is.
„A kezünkben tartjuk a sorsunkat, megpróbálunk élni esélyeinkkel, de tudjuk, hogy ez roppant nehéz egy olyan klubbal szemben, mint a Kiel” – mondta a szegediek edzője, Juan Carlos Pastor. Bánhidi Bence (képünkön) és társai ráadásul utolsóként képviselik Magyarországot, a bajnok Veszprém elhullása után…
A párharc győztese a címvédő Vardarral játszik a negyeddöntőben.

… ÉS MÉG HÁROM MECCS

A Pick meccse után következik egy formális találkozó. Az RN Löwen ugyanis azután játszik visszavágót a tavalyelőtti kupagyőztes Vive Tauron Kielcével, hogy az első meccsen praktikusan feladta a lengyel bajnokkal szemben. A Kiel elleni rangadója ugyanis egybeesett a BL-forduló időpontjával. Ám míg ellenfele végül megállapodott az európai szövetséggel és a Szegeddel az időpont-előrehozásban és a pályaválasztói jog cseréjében, ugyanez az „oroszlánoknak” nem sikerült. Duplán jártak rosszul! Az első csapatuk öt góllal elbukta a Bundesliga-rangadót, a második pedig katasztrofális, 14 gólos(!) vereséget szenvedett Lengyelországban, így a visszavágó tényleg gyakorlatilag formalitás.
Az igazi vájtfülű kézilabda-rajongóknak még két mérkőzést kínálunk felvételről, egy-egy francia résztvevővel. A Sport2-n későn este először az HBC Nantes–Meskov Breszt visszavágót adjuk vasárnapról (első mérkőzés: 32–24 Bresztben a franciáknak), utána a Barcelona–Montpellier-t szombatról (első meccs: 28–25 otthon a franciáknak). Ez utóbbi eredményét alighanem mindenki ismeri már, aki nem, annak annyit elárulhatunk: eddig ez a párviadal volt a legszorosabb a csonka, hatmeccses nyolcaddöntőben, s csak az utolsó percben hozott döntést…

(Sport TV)

VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók. Sport1 16:30 MOL-Pick Szeged–THW Kiel (kommentátor: Méhes Gábor, szakértő-szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 19:00 Rhein-Neckar Löwen–Vive PGE Tauron Kielce (kommentátor: Matuz Krisztián, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ági Kis András); Sport2 21:15 HBC Nantes–HC Meskov Breszt (felv., kommentátor: Matuz Krisztián); Sport2 23:00 Montpellier HB–FC Barcelona Lassa (felv., kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila)