Lucas Vázquez: hős az árnyékból • SportTV

Lucas Vázquez: hős az árnyékból

2018. 04. 14. 11:10    
Olvasási idő: < 1 perc

A Juventus elleni BL-továbbjutás kapcsán Lucas Vázquez is megérdemel néhány jó szót: a Real Madrid támadója harcolta ki a továbbjutást érő tizenegyest. A büntetők összehozása és a gólpasszok osztása ragyogóan megy neki ebben az idényben.

A Real Madrid–Juventus Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját hajlamosak vagyunk elintézni a „majdnem bravúr”, Cristiano Ronaldo, Buffon, Oliver négyszögben, holott Lucas Vázquezzel is érdemes lenne (lett volna) törődni. Továbbra sem stabil ember Zinédine Zidane csapatában, viszont a továbbjutást jelentő tizenegyes az ő (meg a szabálytalankodó Benatia) érdeme. Csak ezzel az egy mozdulattal 7,5 millió euróhoz juttatta a Real Madridot, és az összegbe az egyelőre kiszámíthatatlan jegy- és televíziós bevételeket még nem is számoltuk bele, a summa csak az elődöntőbe jutásért járó UEFA-prémiumot takarja.
Az összeg fényében nevetségesnek tűnik, hogy a Real 2015. július 2-án mindössze egymillió euróért vásárolta vissza Lucas Vázquezt az Espanyoltól. A támadónak azóta a szerdai volt a nyolcadik kiharcolt tizenegyese, ebben a szezonban pedig már a negyedik. Kétszer a Numancia elleni kupamérkőzésen, egyszer-egyszer pedig a Las Palmas elleni bajnokin, illetve a Juventus ellen, most faultolták a tizenhatoson belül. Ráadásul az idei BL-ben már az előző körben is nagyot alkotott. A PSG elleni nyolcaddöntő első meccsén 1–1-nél állt be a 79. percben, és a vele együtt érkező Marco Asensióval a Marca szerint forradalmasította a Real játékát. A párizsi visszavágón pedig az első gól előtt ő adta a gólpasszt Cristiano Ronaldónak. A gólpasszok terén amúgy is jól áll, februárban még az is előfordult, hogy sorozatban négy bajnokin adott összesen öt asszisztot.
És egyelőre még így sem tud alapember lenni a sorozatban harmadik BL-győzelmére hajtó Real Madridban. Viszont simán tagja lehet a spanyol válogatott világbajnokságra utazó keretének.

(Sport TV)