A CSM besétálhat a Final fourba • SportTV

A CSM besétálhat a Final fourba

2018. 04. 15. 09:49    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyetlen párosítás sem hozott nagy küzdelmet a női kézilabda BL negyeddöntőjének három párosításában. A Rosztov-Dont (sajnos!), az Audi Győri ETO-t (szerencsére) és a Vardar Szkopjét sem tudta lényegesen megszorítani ellenfele, s vélhetőleg így lesz a negyedik párviadalban is a tavalyelőtti győztes bukaresti CSM-mel.

Az első mérkőzésen Laura Ungureanu négy védéssel már az első 10 oervben 6–2-es vezetéshez juttatta a román bajnokit a francia Metz ellen, miközben Cristina Neagu és Isabelle Gulldén remek lövőformát mutatott. Ám a vendégcsapat eleinte még nem adta könnyen a bőrét, elsősorban a félidő végéig 7 gólig jutó jobbátlövő, Ana Gros remek góljaival 10–9-ig felzárkózott. A CSM viszont ismét beleerősített, a szünetig 6 gólos Neagu vezérletével 19–13-as vezetésre állt a félidőben. A második játékrész elején a bukarestiek produkáltak egy 5–0-as futást, a franciák az első 11 percben egyetlen gólt sem tudtak elérni. Aztán a román bajnok elérte a 10 gólos különbséget, sokáig tartotta is, végül 13 gólosra növelte (34–21). Ez az előny olyan hatalmas, hogy Emmanuel Mayonnade tanítványainak valóságos csodára lenne szükségük, hogy ezt behozhassák. Csodák pedig ugyan vannak, de a női kézilabdázás nem tartozik a klasszikus „csodatévő színhelyek” közé…

(Sport TV)

Sport2 17:00 Metz Handball–CSM Bucuresti női Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágó (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)