Az Atleti lesz a forduló nyertese? • SportTV

Az Atleti lesz a forduló nyertese?

2018. 04. 19. 07:34    
Olvasási idő: 2 perc

A hétközi, 33. bajnoki forduló eddig nem az élcsapatoké volt. A Barcelona pontokat hagyott Vigóban, a Real ikszelt a Bernabéuban az Athletickel, a Valencia otthon szenvedett vereséget a Getafétől. Csütörtökön az Atlético Madrid mentheti meg az élen haladók becsületét, de nem lesz könnyű dolga…

Ami azt illeti, a Simeone-korszakban a matracosok elég sűrűn elvitték mindhárom pontot az Anoetából, a legutóbbi 7 San Sebastian-i kirándulásukból ötször győztek és csupán kétszer kaptak ki (döntetlen nem volt). A legutóbb, 2016 novemberében azonban pórul jártak, a Soci két sikeres 11-essel 2–0-s győzelmet aratott. A baszk együttes egyébként ebben az idényben 7-szer nyert hazai pályán, de a táblázaton előtte álló csapatot csak kétszer: a Villarrealt 3–0-ra, a Gironát meg 5–0-ra. Ettől persze az Atletinek nincs tartani valója, hiszen az egész idény során 44 tétmeccséből csupán egyszer kapott kettőnél több gólt: januárban a kupanegyeddöntőben Sevillában hármat…
A védelem stabilitásával már esztendők óta nincs probléma, csak a támadójáték akadozik néha. Mindenesetre Fernando Torres végre belőtte 100. gólját nevelőcsapatában és Griezmannról is egyre többször jelennek meg olyasmik, hogy Barcelonába és Manchesterbe sem megy, marad Madridban. Főként ha mestere sem távozik, aki tavaly a szerződéshosszabbítás feltételeként jelölte meg, hogy a francia a Metropoletanóban maradjon. Mindenesetre az Atleti előtt ott az esély: ha három pontot hoz el Baszkföldről, hategységnyire növeli előnyét a városi Reallal szemben, azaz csaknem bizonyosan megszerzi az ezüstöt a LaLiga-idény végén. (Amelyből valamiféle csoda folytán arany is lehet, ha a Barca nem győz többet az idényben és a madridi gárda valamennyi mérkőzését megnyeri.) De hol az a (biztos) San Sebastian-i győzelem?
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 131 mérk.–39 Real Sociedad-győz.–27 dönt.–65 Atlético-győz /160–232-es gólkül.; San Sebastianban: 65–33–14–18/99–73; a 2016–17. idényben: San Sebastianban 2–0, Madridban 0–1, ebben a bajnokságban Madridban 1–2.)

(Sport TV)

LALIGA, 33. forduló. Sport1 19:15 Real SociedadAtlético Madrid (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Kemenes Szabolcs); Sport1 23:15 Valencia–Getafe (felv., kommentátor: Farkas Norbert)